Gazdaság

2009.03.31. 02:28

Érdemes várni? - ingatlanbefektetési jegyek

Budapest - A pénzügyi válságra adott első válasz volt az ingatlanbefektetési alapok átmeneti felfüggesztése. Most kezdenek fizetni.

MTI

- Az ingatlanbefektetési alapok folyamatosan fizetnek a jegyeiket visszaváltó ügyfeleiknek, eddig 32 milliárd forint feletti kifizetést teljesítettek - mondta Farkas István, a PSZÁF felügyeleti tanácsának elnöke. Miután az ingatlanalapok múlt év novemberi felfüggesztését követő szabályzat-módosítások az ingatlanalapoknál 90 forgalmazási napos elszámolást határoztak meg, akik vissza akarták váltani befektetési jegyeiket, és az első lehetséges napokon ezt bejelentették, azoknak ezen a héten jár le a 90 napos határidő. Miután várható, hogy a befektetők egy része visszavonja az eladási megbízást, a pontos összeg csak e hét végén, vagy a jövő hét elején látható. Az elnök elmondta, hogy a PSZÁF már 2007-ben felhívta az ingatlan befektetési alapok figyelmét arra, hogy részletesebb tájékoztatást adjanak a befektetőknek magukról, és ha szükséges, ezt a felhívást a felügyelet újra megismétli. Fontos információ például a bérbe adott ingatlanoknál a bérleti idő és a bérleti díj devizaneme, a területi elhelyezkedés, és az alap által érvényesített költségek is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!