Gazdaság

2009.03.25. 03:27

A tréningpiacon érződik a válság

Budapest - A vezető tréningpiaci cégeket tömörítő Tréning Kerekasztal immár nyolcadik alkalommal készítette el anonim módon összeállított belső piacfelmérését.

PLT

A vizsgálat szerint a legtöbb tag még jobb eredményekről tudott beszámolni 2008-ban. A szakmai területek közül a vezetésfejlesztés, a szervezetfejlesztésbe ágyazott komplex programok és egyes készségterületek - mint például a stresszkezelés, prezentációtechnika, tárgyalástechnika - növekedtek. Nőtt a vezetői személyes tanácsadás szerepe, ha nem is olyan dinamikusan, mint ezt a témában megtartott konferenciák és megjelent könyvek száma sugallná. A magyar tréningpiac az elmúlt évtizedben - a Tréning Kerekasztal becslése szerint - mintegy 6 milliárdról 14 milliárdra nőtt. A tagok becslése szerint minden második magyar munkavállaló már vett részt egy vagy több alkalommal tréningen, az évi mintegy 40ezer munkanap, amit a vállalkozások erre fordítanak, még inkább jelzi a tréningek jelentőségét. A korábbi általános növekedési trendet - amely a kisebb és nagyobb létszámú piaci szereplőket egyaránt érintette - a tavalyi év derekától már nem hagyta érintetlenül a válság. Puha költség a tréning? Sok megbízó szemében igen, s mint ilyen, az első költségcsökkentő intézkedések áldozata . Ezt némileg ellensúlyozza, hogy a szervezetfejlesztő cégek legtöbbje egyben akkreditált képző intézmény, így a képzések egy része a szakképzés terhére elszámolható. Mások szerint most jött el igazán az idejük: a minden szektort általánosan érintő válságban a belső tartalékok mozgósítása, a munkavállalók bevonása és fejlesztése a túlélés egyik fontos eszköze. A kerekasztal tagjainak meggyőződése, hogy a hosszú távú sikert kockáztatja az, aki most nem fektet a munkatársak képzésébe. A jelen piaci helyzetben éppen a friss tudás, a képzettség és a motivált munkaerő jelenti a valódi versenyelőnyt.  Miért van szükség például a stresszkezelésre? Bizonyos fokú stresszre szükség van, ez spirál, motivál. Ha folyamatosan túl nagy nyomás nehezedik a dolgozóra, az árt neki, mint használ: hatékonysága csökken, egyre több hibát vét, ingerlékennyé és fáradékonnyá válik. Ha különböző módszerekkel nem vezeti le, testi és lelki problémákkal kell szembe néznie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!