Gazdaság

2013.03.27. 16:53

Hogyan legyünk sikeresek?

Munkaerő-kölcsönző, személyzeti tanácsadó, fejvadász. Álláskereséskor gyakran felbukkannak ezek a fogalmak. De vajon miből profitálhat a munkát kereső?

Miskei Anita

Az egyik legismertebb fejvadász hosszú éveken keresztül Pintér Zsolt volt, aki a '90-es évek közepén írott könyvével áttörő sikert ért el nem csak az álláskeresők, de a cégek körében is. Vajon hogyan alakul a karrierpiac? S miben segíthet egy fejvadász? A klasszikus fejvadász más módszerekkel és más célcsoporttal dolgozik, mint egy tanácsadó. Nem álláshirdetéssel, hanem direkt kereséssel kutatja fel a megfelelő munkaerőt, valamint közép- és felsővezetőket keres.  Képes gyorsan és alaposan felmérni a piacot, majd a legjobbnak tartott menedzsereket felkeresi. Ott van már az egyetemeken, a karrierbörzéken is, de a nagymenő cégeket is jól ismeri. Általában a megbízók, a cégvezetők  nagyon pontosan meghatározzák, hogy kire van szükségük - derült ki a szakember tapasztalataiból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!