Gazdaság

2012.07.07. 05:35

Százalékok vonzásában: elkezdődtek a leértékelések

Fejér megye – Bár még csak szezon eleje van, a legtöbb üzlet már akciókat hirdet. Akár 30-70 százalékos kedvezménnyel is vásárolhatunk... Persze ezek még csak a tavaszi kollekció darabjai.

Munkatársunktól

Elkezdődtek a nyár eleji leárazások a bevásárló központokban. Az iskolai időszak végének és a melegnek köszönhetően sokan strand helyett inkább vásárolnak. A nyári akciók nagy részét a ruházati cikkek jelentik, de olcsóbban vehetünk más termékeket is, így például sporteszközöket. Szinte az összes ruházati üzlet ad valamennyi kedvezményt, de a komolyabb leárazásig még várni kell néhány hetet, akkor már a boltok akár 50 százalékos kedvezményt is adhatnak.

A nyár eleji akciót egyrészt talán tudatosan találták ki, hisz a vakáció ideje alatt a fiatalok is több időt töltenek a bevásárlóközpontokban. Másrészt azért találkozhatunk akciókkal, hogy a tavaszi kollekció megmaradt darabjaitól is „megszabaduljanak” a boltok, s így az új termékeket is megismerhetik a vásárlók – árulta el a trükköt Szabóné Remsei Andrea üzletvezető. Egy bevásárlóközpontban, vagy bevásárlóutcában persze a többi üzlet politikájára is ügyelni kell – tette hozzá a női divatárut forgalmazó szakember.



Megjegyezte, nehéz talpon maradni, a kínálat nagy, a kereslet pedig hullámzó. Egy-egy akciót akkor is meg kell hirdetni, ha azon nem „fognak” semmit – tette hozzá. Majd megjegyezte, a szezonális termékeket semmiképpen sem őrizgetik, hiszen a divat újra és újra változik. Ezért már nyár elején az őszi divatra koncentrálnak, s júliusban már a forró napokra kínált topokat, szoknyákat, rövidnadrágokat is olcsóbban vehetik meg a vásárlók. Megfigyelhető persze az is, hogy az idei évben nem ez az első lehetőség a kedvezményes vásárlásra. Sok üzlet a fennmaradás érdekében időközönként kitalál valamilyen akciót. Ilyenkor bevásárolhatunk nyárra, de akár már őszre is.

Esély van a márkásabb ruházati termékeket is olcsóbban megszerezni. – Minden szezon végén várom a leárazásokat. Ilyenkor a barátnőimmel megyünk vásárolni. Nem minden alkalommal térek haza új ruhákkal, mert nem biztos, hogy azért, mert valami olcsóbb, arra szükségem is van. Megválogatom, hogy mit veszek meg – árulta el Lukács Mercédesz.

A fiatalok közül kevesen vannak ezen a véleményen. A legtöbben válogatás nélkül „turkálnak” az akciós holmik között. A szakemberek szerint érdemes megnézni, mire mennyit költünk. De az biztos, hogy már most kifoghatunk akciókat. A ruházati termékek között akár 30-70 százalékos leértékeléssel is találkozhatunk. Az árzuhanások egyébként kitartanak a nyár végéig, a leértékelt termékek palettájára pedig hamarosan a szezonális termékek is felkerülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!