Gazdaság

2011.07.26. 18:30

Vidékfejlesztési támogatások: folyamatos leadás fél évig a kifizetési kérelmekre

Velence - Júliustól decemberig folyamatosan be lehet adni a vidékfejlesztési támogatások kifizetési kérelmeit - derült ki egy régiós fórumon kedden.

Bognár Máté

Az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap 2007 és 2013 között négy tengely mentén ad forrásokat a beruházási pályázatokra, ezek egyike a vidékfejlesztési támogatás - mondta előadásában Bögyös Zsolt, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal Fejér megyei kirendeltség-vezetője. A hivatal munkatársai beszéltek  a turisztikai tevékenységek ösztönzését, a mikrovállalkozások létrehozását és fejlesztését, a falvak megújítását és fejlesztését, a vidéki örökség megőrzését és fenntartható fejlődését érintő pályázatok kifizetési kérelmeivel kapcsolatos tapasztalatokról.
Umenhoffer Ferencné, a veszprémi kirendeltség osztályvezetője rámutatott: változott a kifizetési kérelmek leadási határideje: eddig évente 4 alkalommal egy hónapon keresztül történhetett ez, 2011-ben júliustól decemberig folyamatosan be lehet adni a kérelmeket. Módosult több jogszabály is: például építési beruházás esetén módosítani lehet a műszaki tartalmat, s 10-ről 20 százalékra emelkedett az egyes építési tételek közötti átcsoportosítás lehetősége. Említett pár tipikus hibát is. Ilyen, ha nem azt számlázzák, amit ténylegesen beépítettek, hanem a kérelemben szereplő adatok alapján állítják ki a számlát. Többször előfordult, hogy nem teljeskörűen nyújtották be a dokumentációt, nem volt összhang a dokumentumok között (más-más adatok szerepeltek az építési naplóban és a számlákon), s olyan is megtörtént, hogy el nem készült munkákat számláztak le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!