Gazdaság

2011.06.05. 14:04

Nabucco gázvezeték: lasan kezdődik az igazi nyitány

Mór, Kayseri - Június 8-án a török Kayseri városában írják alá Nabucco gázvezetékhez tartozó projekttámogatási megállapodásokat. A cső a Móri-árkon halad majd keresztül.

Klecska Ernő

Az eseményt a Nabucco Gas Pipeline International GmbH (NIC) adta hírül. A projekttámogatási megállapodások védelmet biztosítanak a Nabucco gázvezeték számára az esetleges megkülönböztető jogszabályi változásokkal szemben - áll a közleményben.
 A Nabucco gázvezeték Projekttámogatási Megállapodásait az öt tranzitország (Ausztria, Bulgária, Magyarország, Románia és Törökország) felelős miniszterei és a Nabucco Vállalatok véglegesítették. Reinhardt Mitschek, a Nabucco Pipeline International GmbH ügyvezető igazgatója így nyilatkozott: a  Projekttámogatási Megállapodások megkötése a Nabucco gázvezetéknek ebben az előrehaladott előkészítési szakaszában igen jelentős lépésnek számít. A Kormányközi Megállapodással együtt a Projekttámogatási Megállapodások szükséges előfeltételei a projekt sikeres finanszírozásának.
  A Projekttámogatási Megállapodások főbb elemei a szállításra vonatkozó kedvező jogszabályi környezet kialakítása mind az Európai Unió, mind Törökország tekintetében; a Nabucco gázvezeték megvédése az esetleges kedvezőtlen jogszabályi változásoktól; és a projekt törvényhozási és adminisztratív szempontú támogatása a továbbiakban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!