Gazdaság

2011.03.03. 18:24

Különleges, honi ízek és a kulisszatitkok

Budapest - A hét végéig nyitva tartó kiállításon idén is jelentős Fejér megye turisztikai szolgáltatóinak részvétele.

Osváth Sarolta

- Jó adottságokkal rendelkező, érdekes, izgalmas ország vagyunk,  erről a külföldi és hazai vendégek is meggyőződhetnek, ha kilátogatnak a teljes belföldi kínálatot felvonultató Utazás kiállításra - hangsúlyozta Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára csütörtöki megnyitóbeszédében. Az idei kiállítás külföldi díszvendége India, belföldről pedig Győr kulturális és egészségturisztikai kínálata került a középpontba. Fejér megyét   egyrészt a közép-dunántúli régió kollektív bemutatóján, másrészt önálló kiállítási standon ismerhetik meg a látogatók.


A korábbiaktól eltérően már az első napon megnyitották a kiállítást a nagyközönség előtt is. Zárásig nem fogytak az érdeklődők egyebek között a Fejér megyei Tourinform, a Móri Borvidék TDM Egyesület, a Korda Filmpark,  a Fehérvár Travel standján.
 Jósvafői Győző, a Fehérvár Travel referentúravezetője szerint már az első nap sokan keresték fel az idén is több  újdonságot kínáló standjukat. A kulturális körutazások terén piacvezető utazási iroda ezúttal is megadta a módját, reprezentatív kiállításán előfoglalási és vásári kedvezményekkel csábítja a leendő utazókat. Mint megtudtuk, az idei ajánlatok között újdonság a baltikumi körutazás és Szentpétervár, a legnépszerűbb francia, írországi és az USA keleti partjára szóló utakat pedig a vásár ideje alatt jelentős kedvezménnyel kínálják. Mint elmondta, a hét végére várják az érdeklődők nagyobb rohamát, s az eddigi foglalások alapján várhatóan nemcsak kiállítási részvételük lesz sikeres, hanem jó év elé is néznek.


 Zsipi Viktória, a Fejér megyei Tourinform munkatársa hangsúlyozta,  irodájuk minden évben bemutatkozik a kiállításon, idén különleges kiadvánnyal is készültek, amely a megyei hungarikumokat mutatja be. Részvételüket sikeresnek értékelték, élénk az érdeklődés a standjuk körül, jó alkalom ez bemutatni a megye több látványosságát is -  mondta Zsipi Viktória.
 A júniusban nyíló etyeki Korda Filmpark standja körül is sok volt kíváncsiskodó. Az Utazás kiállításon való részvételük célja a szakmával és az egyéni látogatókkal egyaránt megismertetni a filmparkot - emelte ki Sebestyén Katalin, a Korda Filmpark munkatársa, aki hozzátette: júniusban megnyílik a Korda testvérek életét bemutató, illetve a filmkészítés technikáit megmutató interaktív kiállítás is, de a látogatók a stúdiótúrák során betekintést nyerhetnek a filmkészítés kulisszatitkaiba.
 A Móri Borvidék TDM egyesület elnöke, Mölmann Günterné lapunknak elmondta: a különleges helyi ízeket, a móri fehérborokat és a vidék varázsát szeretnék megismertetni a kiállításra látogatókkal, a falusi turizmus jelentőségét hangsúlyozva. Standjukon Daru Péterné üvegkép- és tojásfestő is bemutatja különleges munkáit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!