Gazdaság

2011.02.16. 10:17

Üzemanyagár: nőtt, de csökkentést várnak

Három forinttal emeli a gázolaj nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a benzin ára nem változik - értesült az MTI piaci forrásokból hétfőn. Az MSZP továbbra is üzemanyagár-csökkentést vár a kormánytól.

MTI

A múlt héten nem változott az üzemanyagok ára. A mostani emeléssel a gázolaj átlagára 360 forintra nő, a benzin átlagára pedig 359-360 forint marad. Az autósok 30 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál.

Az MSZP továbbra is üzemanyagár-csökkentést vár a kormánytól

Az MSZP a gázolaj nagykereskedelmi árának szerdai, három forintos emelése kapcsán ismét felszólította a kormányt, hogy haladéktalanul tegyen lépéseket az üzemanyagárak csökkentése érdekében.
   
Török Zsolt szóvivő az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a Fidesz-KDNP-kormány elhibázott gazdaságpolitikája miatt extrém módon drágult az élet az elmúlt hónapokban, és az egyre inkább elszabaduló üzemanyagárak árfelhajtó hatása is az embereken csapódik le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!