Gazdaság

2010.08.25. 05:11

Megmentenék a csődtől a Vidámparkot

Több mint egymilliárd forintból mentené meg az összeomlástól a Budapesti Vidám Park Zrt.-t a városvezetés - derül ki a Magyar Hírlap birtokába került tervezetből.

feol.hu

A napilap szerdai száma ismerteti, hogy három forgatókönyv készült: végelszámolással való átalakulást vagy az állatkertbe való beolvadást javasolnak, illetve a döntés elodázását 2011. szeptember 30-ig.
   
Az első szerint a Vidámpark az év végén jogutód nélkül megszűnik, feladataira új költségvetési szervezetet alapítanak. Ehhez a Vidámpark végelszámolásán át vezet az út, amire az idén 650 millió, jövőre 150 millió forintot különítene el Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes. Ez még nem oldaná meg a likviditási gondokat, a felszámolás megelőzéséért 240 millió forint tulajdonosi kölcsönt, valamint 100 millió forint vissza nem térintendő tőkejuttatást adna a főváros. Ugyanezek a költségek merülnek fel, ha a másik utat választva a Fővárosi Állat- és Növénykertbe olvasztanák az intézményt.
   
Ha a döntés elhalasztását választaná a Fővárosi Közgyűlés csütörtökön, a főpolgármester-helyettesi előterjesztés akkor is szükségesnek tartja a fizetőképesség fenntartásához szükséges 240+100 millió forint azonnali pénzátadást.
   
A Vidámparkról januárban vált ismertté, hogy csődközelbe jutott, jóllehet már tavaly szeptemberben látható volt a hiány, s így még a tavaszi nyitás is kérdéses volt - ismerteti a Magyar Hírlap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!