Gazdaság

2010.03.30. 13:01

Óriási beruházásba kezdenek a spanyolok

Egy 5 ezer négyzetméteres kataforézises festőüzem építését kezdi meg szeptembertől a móri Gestamp-Hungária Kft.

Klecska Ernő

A karosszéria-elemek, fém alkatrészek gyártásával foglalkozó, spanyol tulajdonú cég, amelynek tavaly csökkentett létszámmal és munkaidővel sikerült átvészelnie a válságot, idén 35 millió euró forgalmat és 38 százalékos növekedést tervez.

Az ötmilliárd-kilencszázharminckettőmillió-négyszázhetvenezer forint jegyzett tőkéjű Gestamp-Hungária Közép-Kelet Európa legnagyobb autóipari cégeihez szállít be. A ma közel 20 ezer négyzetméteren működő gyárban ismét 220-an dolgoznak, köztük legalább 10 fiatal, nyelveket beszélő mérnök. A létszámot tavaly márciusban 168-ra kellett csökkenteni. A 2009-es év sok áldozatot követelt a válság miatt a cégtől – tájékoztatott Sébastien Alain Gourdon ügyvezető. Márciusban 32 órás munkahétre kellett áttérni, a vezetésnek is, és többeket el is kellett bocsátani.. A válságos időszakban a belső erőforrások feltárásával és képzéssel sikerült a cég értékét megnövelni - ma a Gestamp csoporton belül a móri üzem az egyik legsikeresebb, bevételeit tekintve az európai vállalatok közül az elsők közé tartozik - hangsúlyozta Sébastien Alain Gourdon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!