Gazdaság

2009.04.20. 02:29

Van üzlet a boltban

Székesfehérvár - Negyvenszázalékos növekedéssel, 3,5 milliárd forintos forgalmat ért el tavaly a fehérvári Laurel csoport. A csúcstechnológiás kereskedelmi informatikai rendszerekkel foglalkozó cég idén is derűlátó.

Fejér Megyei Hírlap

A vállalat, amely tavaly 2600-nál is több csúcstechnológiás (high-tech) pénztárgépet értékesített, 2008-ban átlépte az országhatárt is.

- A magyar gazdaságban még mindig természetes, illetve a szereplők többsége által elfogadott, hogy a nemzetközi technológia legújabb vívmányai kisebb-nagyobb késéssel érkeznek meg az országba. Ez a hozzáállás annak ellenére uralkodó, hogy a fejlesztések már világszerte, így Magyarországon is egy időben válnak hozzáférhetővé - nyilatkozta a Laurel Kft. ügyvezetője. Bessenyei István rámutatott, ez a késleltetett reakció egyértelműen a versenyhátrányt tartósítja. A cég küldetése az, hogy a területén ezt a gyakorlatot megváltoztassa - fogalmazott.

- A csúcstechnológia nem tartozik a leggyorsabban megtérülő beruházások közé, de hosszú távon az ilyen jellegű innovációk mindig eleget tesznek a várakozásoknak. Csak látszólag úszik szemben az árral az, aki most a fejlesztésre és az ezzel járó hatékonyság növelésére koncentrál. Az általunk forgalmazott kasszák némelyike 30 százalékkal teszi gyorsabbá a munkát, vevőelégedettségi megoldásaink pedig a vásárlók megtartását, kötődését segítik. Cégünk tavalyi, 40 százalékos növekedése, 3,5 milliárdra ugró bevétele a bővülő tevékenységi kör mellett annak is köszönhető - hoz saját példát Bessenyei -, hogy korábban elsőként kezdtünk foglalkozni a legkorszerűbb, integrált kereskedelmi- és kasszarendszerekkel, illetve ezek hazai jogszabályoknak való megfeleltetésével.

A vállalat derűlátó az idei év tekintetében is. Nem várható, hogy a tavalyi, látványos eredmény megismétlődjön, de a forgalom fenntartása vagy kismértékű javítása mellett folytatjuk a legújabb technológiák honosításának gyakorlatát és szolgáltatói üzletágunkat is tovább erősítjük. Tavaly tevékenységünkkel Románia és Szlovákia felé átléptük az országhatárt, ebben az irányban is sokat szeretnénk haladni az idén - mondta az ügyvezető.

A Laurelt 1993-ban, a Központi Statisztikai Hivatal nagygépes adatfeldolgozásra és ügyvitelszervezési feladatokra létrehozott SZÜV-ből (Számítástechnikai és Ügyvitelszervező Vállalat) kivált szakemberek hozták létre kereskedelmi informatikai rendszerek fejlesztésére, értékesítésére és üzemeltetésére. A cégcsoport 110 főt foglalkoztat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!