Gazdaság

2009.02.05. 03:28

Helyzetben az álláskeresők

<b>Székesfehérvár</b> - Drasztikusan emelkedett novemberben, decemberben, sőt, januárban is a munkanélküliek száma a megyében valamint a régióban.

Miskei Anita

Tegnap az Út a munkához programról tartottak tájékoztatót a Fejér Megyei Önkormányzat Réztermében. A Közép-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Székesfehérvári Kirendeltsége szervezésében tartott programon az önkormányzatok és civil szervezetek szakértői vettek részt. Horváth Ferenc, a kirendeltség igazgatóhelyettese hangsúlyozta, a pénzügyi és gazdasági válság begyűrűzött a megyébe, s ez már a munkaügyi központ mutatóiban is megmutatkozik. Elmondta, a legfrissebb adatok szerint 2009. január 31-én a székesfehérvári kirendeltségen 7 ezer 214 főt regisztráltak, ami 851-gyel több, mint amennyi decemberben volt. Ezzel a számmal 7,5 százalékról 8,8-re nőtt a székesfehérvári körzetben a munkanélküliségi ráta. Gyűszű György, a főigazgató tanácsadója ezt a helyzetet elemezve hangsúlyozta: az önkormányzatoknak fel kell készülniük az Út a munkához programra, hogy több ember jusson lehetőséghez. Kiemelte, a közcélú foglalkoztatásra érdemes figyelniük, hiszen annak 95 százalékát az állam biztosítja. Szólt a szociális segélyezettek köréről, megjegyezte, az országban közel 150 ezer rendszeres szociális segélyben részesülő van, ebből 7 ezret regisztráltak a régióban. Támogatásukat egyébként március 31-éig felül kell vizsgálni. Az eddigivel szemben egy családban nem csak egy személy kaphat szociális juttatást, rendelkezésre állási támogatást akár ketten is kaphatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!