Gárdony

2014.06.07. 12:26

Halászó kisfiú Gárdonyban

Gárdony - A Nagy Fogás Napja Gárdonyban elnevezéssel közös halászléfőzéssel és kóstolással egybekötött városi pikniket rendeztek szombaton a Velencei-tó partján fekvő településen. Az egész napos rendezvény nyitányaként avatták fel Hermann Zsolt szobrászművész Halászó kisfiú című szobrát.

Tihanyi Tamás

Tóth István, Gárdony polgármestere köszöntötte az érdeklődőket a város legforgalmasabb pontján, nem messze a katolikus templomtól. A településvezető felidézte a régmúltat, azokat az időket, amikor Gárdonyban halászok élték dolgos hétköznapjaikat. Beszélt Jancsiról, a halászó kisfiúról, akinek legendája máig fennmaradt.

Fotó: Tihanyi Tamás

L. Simon László helyi lakos, országgyűlési képviselő kijelentette, jó érzés lehet mindenki számára, hogy újabb jelentős alkotással gazdagodott a város, amely a megye talán legdinamikusabban fejlődő települése, ahol a problémák megoldása mellett figyelmet fordítanak a műemlékekre és a kulturális élet sokszínűségére is. A politikus elmondta azt is, hogy a közeljövőben pantheont alakítanak ki, ahol szobrok idézik majd fel a Velencei-tóhoz kötődő nagy emberek alakját. Az első Hermann Ottót ábrázolja majd, aztán évente továbbiak avatására kerül sor. L. Simon a város fejlődéséhez további kormányzati támogatást ígért.

Címkék#gárdony

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!