Gárdony

2011.10.24. 15:22

Csillag alakú labirintus - készül az egri vár mása

Agárd - A tervek szerint ezen a héten már a falakat is emelik az egri vár kicsinyített másánál a Velencei-tavi Galéria és a Gárdonyi Géza emlékház szomszédságában.

Kovalcsik Katalin

A Velencei-tavi Galériában László Dániel  festőművész  kiállításával zárt a nyári tárlatsorozat. A művész templombelsőit láthatták az érdeklődők, de nyáron bemutatkozott a  természetfotós  Mészáros András,  a festő  Dolmány Gábor, Hollányi Julianna, Mersics Piroska,   Szabó Magda  és társai a tókörnyéki festők közül. A  Gárdonyi Géza emlékház és a galéria mellé a jövő szezonkezdetkor már csatlakozhat az egri vár  mása, amelyet  az idén december közepéig el is készítenek, tudtuk meg  Klausz Gábor  alpolgármestertől.  A   város pályázaton nyert  forrást a vár megépítéséhez, amelyben sok élményelem várja majd a látogatókat.  A fa építmény része lesz például  a Dobó bástya, a földbástya, a tömlöcbástya,  építenek egy ágyúdombot, és kialakítják a főteret is.
A tervvel megismerkedve, a laikus azt gondolná, hogy a legsikeresebb valószínűleg a labirintusrendszer lesz, amely csillag alakzatban helyezkedik el a vár alatt és már gyakorlatilag készen  van. A gyerekek  bejárhatják majd a biztonságos, mégis izgalmas labirintust, hogy ott elfáradva a várszínpad előtt pihenjék ki magukat. A turistalátványosság üzemeltetéséről még tárgyalnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!