Gárdony

2014.02.27. 18:34

Eredményes nyomozások

Gárdony – Sági János rendőr alezredes, a Gárdonyi Rendőrkapitányság vezetője értékelte lapunknak a 2013-as évet.

Tihanyi Tamás

Eredményes évet zárt a kapitányság, a turisztikai szezon rendőri feladatainak biztosítása kiemelt figyelmet kapott, összegzett a rendőrtiszt. Tavaly a rendőri eljárásban regisztrált bűncselekmények száma közel 17 százalékkal csökkent a kapitányság illetékességi területén. A tízezer lakosra jutó bűncselekmények száma is csökkent, bár a kapitányság esetében meg kell említeni, hogy a tóparton nyáron sokkal több emberre kell figyelniük, illetve vigyázniuk, mint máskor. Elsősorban júliusban és augusztusban robbanásszerű ez a létszámnövekedés.

Jelentősen csökkent a testi sértések, a súlyos testi sértések és garázdaságok száma is 2013-ban, ugyanez volt tapasztalható a vagyon elleni bűncselekmények számának alakulásánál. A gépkocsifeltörések esetében közel 30 százalékos volt a felderítési arány, azaz majdnem minden harmadik esetben meglett az elkövető. Sági János említett egy igen eredményes felderítési ügyet: egy, a tó környékén szintetikus drogokat és marihuánát terjesztő hálózatot (nem helyiek) a nyáron göngyölítettek fel. Felkutattak egy gépkocsifeltörő bandát is. A nyomozások eredményessége tavaly az elmúlt 10 év legmagasabb értéke lett, azaz több, mint minden második bűncselekmény elkövetőjét sikerült kézre keríteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!