Gánt

2017.02.28. 17:23

Gánti bányamúzeum: örökös harc a szemetelőkkel

Gánt – A tisztaságáról és rendezett faluképéről is nevezetes vértesi településről nem gondolná az ember, hogy lassan ott is állandósuló harcot vívnak a helyiek a szeméttel.

Kocsis Noémi

Az átmenő forgalom miatt azonban ez folyamatos gondja a falunak, tudtuk meg Spergelné Rádl Ibolya polgármestertől. Úgy egy éve nagy tömegű illegális hulladékot számoltak fel közösen, azon a helyszínen tiltó táblákat is kihelyeztek – ez valamennyire csökkentette is a szemetelést. Egyelőre nincs azonban tartós eredmény a bányatelepi múzeumnál, amelyet hamarosan saját kezelésbe vehet az önkormányzat az állam helyett. A múzeum környezetére eddig is odafigyeltek, mondja a polgármester, ám a parkolóban megállók előszeretettel rakják le, szórják szét itt a szemetüket. Tervezik, hogy a parkolóhoz is kikerül a tiltó tábla, a faluvezető pedig az önkormányzati dolgozókkal közösen várhatóan jövő héten tisztítja meg a közút árkait, de a Pro Vértes Közalapítvány március végére rendszeresen meghirdetett szemétszedő akciójához is csatlakoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!