Foci

2012.06.18. 17:33

Vizsgálatok és tréning

Székesfehérvár - A nyár még csak "most "kezdődött, a futballisták viszont nem pihenhettek sokat: a Videoton hétfőn megkezdte a felkészülést az előttünk álló szezonra. Feladatból lesz bőven.

Bobory Balázs

Minden vitán felül áll: hétfőn visszavonhatatlanul elkezdődött a futballszezon hazánkban. Furcsa ezt leírni, amikor  Lengyelországban és Ukrajnában az Európa-bajnokság zajlik, de megszokhattuk, hogy a magyar csapatok számára korábban kezdődik a klubszezon, mint az öreg kontinens élcsapatainál, ennek megfelelően a felkészülés kezdetét sem lehet sokáig halogatni.

A magyar élvonal együtteseinek a többsége - a Vidihez hasonlóan - hétfőn kezdte meg az edzéseket. Természetesen minket leginkább a fehérváriakról érkező hírek érdekelnek, ám nagy szenzációkról nem számolhatunk be, menjünk szépen sorjában.

A játékosok reggel gyülekeztek, majd általános orvosi vizsgálatokon vettek részt, ahogy az szokás a felkészülés első napjaiban. A találkozón ott volt a többiekkel az MTK-tól érkező 23 éves védő, Szekeres Adrián, aki korábban három esztendőre kötelezte el magát a piros-kékekhez. A 191 centiméter magas labdarúgó  2007-ben mutatkozott be a fővárosi  együttesben, majd 2008-ban bajnokságot ünnepelhetett  a Hungária körútiakkal. Remélhetőleg az érzést újra átélheti a következő esztendőben, immár a Sóstói stadionban...

Szekeresen kívül ugyancsak csatlakozott a kerethez Haraszti Zsolt, aki az elmúlt fél évet kölcsönben Siófokon töltötte és elévülhetetlen érdemeket szerzett abban, hogy a Balaton-partiak bentmaradtak az élvonalban, a tehetség mostantól a Vidiben bizonyíthat. 

Információink szerint Lencse László is részt vett a vizsgálatokon, a Kecskemétről visszatérő csatárral kapcsolatban azonban rengeteg pletyka kering. Állitólag Lencse remek ajánlatot kapott egy francia csapattól, illetve a Győr hivatalosan is bejelentkezett érte, kíváncsian várjuk a gólerős támadóval kapcsolatos fejleményeket.



A Győr nem csak Lencsét szemelte ki a Vidiből, a törökországi, rosszul sikerült kaland után hazatérő Elek Ákost is szeretné a soraiban tudni. A válogatott középpályás ügyében már nyilatkoztak az ETO vezetői egy hétfői sajtótájékoztatón, eszerint a két klub közel áll a megegyezéshez, könnyen előfordulhat, hogy napokon belül aláírások kerülnek az adás-vételre és Elek zöld-fehérbe öltözik.  Érdekesség, hogy a Vidi bajnokcsapatának másik oszlopos tagja, az elmúlt szezont Újpesten töltő  Lipták Zoltán már meg is egyezett a győriekkel és a nyártól az ETO-parkban szerepelhet bajnoki meccseken.

Hétfőn a Ferencvárosnál  is bejelentettek egy volt Vidi-támadó szerződtetését, az NB II Nyugati-csoportjának gólkirálya, a Videoton-Puskás Akadémiában remek szezont produkáló Máté János 2+1 éves szerződést kötött a zöld-fehérekkel. 

A Videoton labdatúgóira kedden további orvosi vizsgálatok várnak, aztán mindenki bepakolhat, hiszen a csapat szerdán  Szlovéniába utazik  edzőtáborozni. Dél-nyugati szomszédainknál minden adott lesz a nyugodt munkhoz. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!