Foci

2014.06.11. 14:30

U17: egyeduralkodó volt a Puskás

A Kiemelt U17-es labdarúgó bajnokságban az elmaradt 16. forduló mérkőzéseivel zárult a szezon.

Ferencz Balázs

Az U17-es csapat kiválósága, Óvári Zsolt (kékben) a Puskás AFC NBI-es csapatában is bemutatkozott
(Fotó: www.pfla.hu/Beke Norbert)

A 16. forduló mérkőzései:

PMFC-Matias–Honvéd-MFA 1-5; DVSC-DLA–Győri ETO FC 7-2; UTE–Illés Akadémia-Haladás 3-5; Vác Város LSE–DVTK SE 4-0; Ferencvárosi TC–MTK Budapest 1-2; Paksi FC–Kaposvári Rákóczi BFLA 2-2.

Bozsik Akadémia Nyíregyháza–Videoton FC 0-1 (0-0)

Vezette: Belicza János.

Bozsik Akadémia Nyíregyháza: Hajzer – Hajdu, Szőllősi (Sárga), Csuka, Hudák – Bódis, Kovács L. (Ács Á.), Lipcsei, Hegyesi (Lipták) – Petruska, Hornyák (Gábor). Vezetőedző: Balogh Zoltán.

Videoton FC: Nyári B. – Hartyán l, Varga B., Babinyecz, Cseh A. (Szántó B.) – Szabó N., Tallér, Lőrincz, Ponczok – Kállai, Vajda V. Vezetőedző: Müller Csaba.

Gól: Ponczok (52.).

–Óriási hátrányból kezdtük a tavaszi szezont, hiszen az ősszel szűkebb volt a keretünk, s így a télen igazoltunk négy játékost. Úgy gondolom, mindegyik bevált. – kezdte az U17-es együttes értékelését a vezetőedző, Müller Csaba. – Lőrincz Attila Győrből, Ponczok Norbert Makóról, Tallér István és Galló Gergő Hódmezővásárhelyről érkezett, és a támadójátékosok nagyban befolyásolták a tavaszi eredménysorunkat, mert 5-6 gólokat rúgtak fejenként. A fő irányvonal az volt, hogy erősíteni kell a támadójátékot, és az érkező másodedző, Dvéri Zsolt segítségével hatékonyabbá vált a szakmai munka is. A Győr elleni meccset kivéve minden csapattal partiban voltunk, szoros meccseket játszottunk. Négy meccsen is az utolsó percekben kapott gólokkal buktunk. Erősebb lett a csapat, tartása lett a gárdának, nem tudtak minket könnyen legyőzni. Jó alapot építettünk, mely biztos szereplést tett lehetővé. Az őszi egy győztes meccsel ellentétben most három győzelmet szereztünk, és négy döntetlent értünk el. Az összesített, az U21-el közös értékelésbe több pontot is beletettünk, így mi is hozzájárultunk az eredményhez. „Lukas” volt ez a korosztály, nem hemzsegtek benne a tehetségek, de most leraktuk azt az alapot, amire lehet számítani a következő években. Többek között az MTK-val, Honvéddal, Vasassal, Újpesttel, Felcsúttal is partiban voltunk tavasszal, ami biztató. Ez már egy másképp kinéző gárda.

Vasas Kubala Akadémia–Puskás Akadémia FC Felcsút 1-3 (1-2)

Vezette: Fodor Richárd.

Vasas Kubala Akadémia: Major – Kerék (Oláh), Horváth L. (Tóth Zs.), Mogyorósi, Tóth O. – Radics (Major M.), Molnár E., Miletics, Kovács D. (Tajti) – Tímár, Nagy R. (Laczkó). Vezetőedző: Tóth Csaba.

Puskás Akadémia FC: Tóth B.- Gőbölös, Kertai, Tajti, Mezőssy (Kiss D.) – Damásdi (Kamarás), Erdei (Szabó B.), Óvári, Hursán – Péter, Ayrton. V.edző: Vincze István.

Gól: Nagy R. (13.), illetve Óvári (37.), Damásdi (43.), Szabó B. (90.).

Kiállítva: Tímár (88.).

–Fantasztikus a csapat idei teljesítménye. – Jelentette ki a PAFC U17 trénere, Vincze István. – Lejátszottunk 30 mérkőzést, egy vereséggel, három döntetlennel, rúgtunk több mint 100 gólt, és a legkevesebbet kaptuk, a gólkülönbségünk 90, és Sallai Roland személyében mi adjuk a gólkirályt. Ez mindent elárul. Jól sikerültek a nemzetközi mérkőzéseink is, helyt álltunk a Suzuki Kupán, és legutóbb Görögországban is sikeresek voltunk. Örömteli, hogy tizenéves korára Óvári Zsolt bemutatkozott az NBI-ben. Régóta ismerik egymást a srácok, nyerő típusú játékosaim vannak, jó volt a kiválasztásuk. Korábban egy-két válogatott kerettag szerepelt a csapatban, most tíz válogatottat adunk. Eddig nem nyertek soha semmit, valami mindig hiányzott, most azonban minden összejött. Ha nem tartjuk együtt ezt a keretet és változtatunk, akkor azt úgy lehet, hogy néhány játékosnak az NBI-be kell kerülnie. Annak nincs értelme, hogy felvisszük őket az U21-be. Ott kell lenniük az NB1-ben, és szerintem Sallai, vagy Óvári meg is állnák a helyüket. Meg kell őket kóstoltatni a felnőtt futballal, mert csak így tudnak előrelépni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!