Foci

2014.09.09. 19:45

MK: velencei dráma, a tóparti csapat a 94. percben kapott ki

A labdarúgó Magyar Kupa 2. fordulójában a Puskás Akadémia FC Tischler Patrik mesterötösével nyert Orosházán, míg a Velence-Bericap drámai körülmények között kapott ki a Kaposvári Rákóczitól.

Matók János

Orosháza FC - Puskás Akadémia FC 1-5 (0-4)

Orosháza, 400 néző. Vezette: Nazsa (Horváth, Berecz).

Orosháza FC: Könyves (Bordás) Szűcs, Makra, Tóth I., Medvegy Bozsóki (Füredi), Ferenczi, Juhász, Fülöp Styecz, Baranyai (Lovas). Vezetőedző: Kvasznovszky József.

Puskás Akadémia: Danilovic Szélesi (Sallai), Tar, Kelic, Góhér Polonkai, Tóth B. Szakály, Tóth L. (Hudák), Czvitkovics Tischler (Makrai). Vezetőedző: Benczés Miklós.

Az idegenbeli találkozón a Puskás AFC magabiztosan győzött, s ezzel továbbjutott a 3. fordulóba. A meccs hőse Tischler Patrik volt, aki mesterötöst ért el: sorrendben a 8., a 16., a 20., a 25., végül a 67. percben talált be, míg a hazai gólszerző Lovas volt. A siker ráfért a felcsúti csapatra, a Fradi elleni bajnoki előtt.

Velence - Kaposvári Rákóczi 1-2 (0-0)

Velence, 200 néző. Vezette: Kulcsár K.

Velence: Puhnyák Totsche, Ódor (Knausz), Berczi, Kovács K. Boda (Király J.), Galaczi, Kovács N., Molnár V., Dukon Gál D (Szalai). Vezetőedző: Pavlik József.

Kaposvár: Rusák Kiss M., Vermes, Földes, Fejős (Nagy K.), Házi, Murai (Király V.), Albert, Kozics, Hampuk (Kovács T.), Lakatos. Vezetőedző: Márton Gábor.

Kiállítva: Kovács N. (95.)

Már az első percekben kiderült, hogy Pavlik József csapata arra rendezkedett be, hogy minél jobban megkeserítse az NB II-es vendégek életét. Minden klappolt ehhez, a nem kiváló talajú, szűkös velencei pályán a házigazdáknak az első félidőben megszállták saját térfelüket és alig merészkedtek át a másik oldalra. A kaposváriak szinte végig birtokolták a labdát, de nehezen jutottak a hazai védők mögé. Három esetben sikerült neki, de Puhnyák hatalmas barvúrral védett. Annyi kritika mindenképpen érhette a lelkes tópartiakat, hogy szinte másodpercekre sem tudták megtartani a labdát.

Pavlik József cserélt is, Szalai Pál beszállt és egyből veszélyesebb lett a Velence játéka. A Gyors csatár többször is megbolondította a rutinos Vermes Krisztiánékat és többször is helyzetbe került. Első lövését a vendégek kapusa védte, aztán alig lőtt mellé, harmadszorra azonban már ünnepelhetett a 75. percben, 1-0.

Óriási lehetőség előtt állt a házigazda és úgy tűnt, sikerül kiharcolnia a továbbjutást NB II-es ellenfelével szemben. Pillanatokra volt a bravúrtól a Velence, amikor Kulcsár Katalin belenyúlt a mérkőzésbe, és Totsche Gergő szabályos szerelése után büntetőt adott a kaposváriaknak. A 92. percben Kiss Márton értékesítette a tizenegyest, úgy tűnt, hosszabbítás következik, 1-1.

Végül nem lett ráadás, mert a 94. percben egy kavarodás után Nagy K. továbblőtte a Rákóczit, Kovács Norbertet kiállították, 1-2.

Ünnepre készülnek a Fejér megyei bajnoknál, hiszen az iváncsai csapat szerdán, 15.30-tól az élvonalban is menetelő Diósgyőri VTK-t fogadja.

Ugyancsak hazai pályán szerepel 15.30-tól a Sárosd alakulata, amely az NB III-as Salgótarján ellen újabb meglepetést szerezhet, és tovább is léphet.

A Videoton FC-re kötelező feladat vár Bács-Kiskun megyében, ahol a megyei I. osztályú Kunszálláson vendégeskedik. A hazaiak harmadik helyen állnak saját bajnokságukban, de nem jelenthet akadályt a legyőzésük. Az NB II-es Aqvital FC Csákvár szintén idegenben, a fővárosi BLSZ I. osztályú Ikarus otthonában lép pályára. A vendéglátó jelenleg veretlenül a tabella 4. helyén áll, de a Csákvár jóval esélyesebb a továbbjutásra.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!