Foci

2015.02.16. 13:34

Idén is a Széchenyi és a Tóparti végzett az élen a Kaszás Gábor Emléktornán

1993 óta rendezik meg a Videoton SC 1989-ben elhunyt legendás edzője, Kaszás Gábor emlékére a városi középiskolák kispályás focitornáját. A XXIII. emléktorna is színvonalas meccseket hozott nemcsak a fiúk, a lányok mezőnyében is. A fiúknál a Széchenyi győzött, a lányok bajnokságát a Tóparti Gimnázium nyerte.

Káldor András

A fiatalon, mindössze 42 esztendősen, tragikus hirtelenséggel elhunyt szakember emlékére kiírt tornán idén az 1996. január 1. után született nappali tagozatos tanulók vehettek részt. 6 lány, és 11 fiúcsapat nevezett mintegy 150-en kergették a labdát a hétvégén a Köfém csarnok parkettjén.

A lányoknál a harmadik helyen a Vasvári Gimnázium együttese végzett. a döntőben a Kodolányi Középiskola elleni 2-0-as győzelemmel a Tóparti Gimnázium csapata megvédte bajnoki címét. Sió Attila a csapat edzője nem leplezte örömét a lefújás után. – Nem sok időnk volt készülni, vannak olyan lányok, akik igazoltak, valamint az újak beépítésével természetesen az újabb siker elérése volt a célunk, hiszen évek óta az élen tudunk végezni. A győztes csapat tagjai: Krár Edina, Keszi Dóra, Gregorics Dóra, Bank Viktória, Krégl Dorottya, Péteri Niké. – Örvendetes, hogy a lányok fizikai állóképesség tekintetében és technikában kezdenek lassan felzárkózni a fiúkhoz. – mondta elégedetten Wunderlichné Devecseri Gabriella főszervező.

Itt Szehofner Vivien (Kodolányi) lett a gólkirály 8 góllal, a legjobb mezőnyjátékos Krár Edina (Tóparti), a legjobb kapus Gregorics Dóra (Tóparti), míg a legsportszerűbbnek a Deák Ferenc Szakközépiskola csapatát választották.

A fiúknál a 11 nevező gárdát három csoportba osztották, és az első helyezettek körmérkőzéses formában döntötték el az elsőséget. Itt a bronzérmet a Deák Ferenc Szakképző Iskola csapata vehette át. Rendkívül izgalmas meccset vívott az elsőségért Széchenyi Szakközépiskola az Árpád Szakképző Iskola csapatával, sokáig az Árpádnak állt a jelző, de két perccel a lefújás előtt egyenlített (1-1) a címvédő, így jobb gólkülönbségének köszönhetően ismételten a dobogó legfelső fokára állhatott.– Mindenekelőtt köszönjük Dominó Csaba igazgató úrnak, hogy lehetőséget adott arra, hogy tudjunk készülni a kupára, és elengedett bennünket néhány óráról. Szerettük volna folytatni a hagyományt, mert tudtuk azt, hogy hosszú évek óta mindig az élen végzett iskolánk csapata. Jövőre, pedig akár ismételhetünk, mert a korhatárba még ez a csapat belefér. – hangsúlyozta Hartyán Dániel csapatkapitány. A győztesek: Szabó Norbert, Cseh Attila, Kovács Sándor, Csanádi Bence, Monori Norbert, Pataki Dániel, Hartyán Dániel. Edző: Demeter Zoltán.

A torna gólkirálya Lázár Márk (Deák SZKI) 6 góllal, a legjobb mezőnyjátékos Kovács Sándor (Széchenyi SZKI), a legjobb kapus Jéga Szabó Dániel (Árpád SZKI), a legsportszerűbb csapat a Teleki Gimnázium lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!