Foci

2015.09.28. 13:35

Gólzáporos győzelem: Paudits Patrik mesterhármassal járult hozzá a hetedik bajnoki sikerhez

Székesfehérvár – Az NB III-as labdarúgó bajnokság 9. fordulójának, Nyugati–csoport mérkőzésén a Videoton második csapata a III. Kerület együttesét fogadta vasárnap délután.

Krebsz András

Videoton FC II – III. Kerületi TVE 5-2 (3-0).

Sóstói Stadion, 150 néző, vezette: Kovács Gergely.

Videoton II: Kovácsik – Baksa, Bognár(Babolek 78.), Dobsa, Király – Kiprich(Gulyás 68.), Ács – Büki(Valkovszki 90.), Schiller, Géresi – Paudits. Vezetőedző: Disztl László.

III. Kerület: Szatmári – Marcsek, Mayer, Kis B., Madarász, Kocsis M., Gálfi, Móczó(Szűcs L. a szünetben), Kaszai(Hegybányai 75.), Szilágyi, Bartha R.(Forgács a szünetben). Vezetőedző: Bűcs Zsolt.

Az augusztusban igazolt Kovácsik Ádám először mutatkozhatott be tétmérkőzésen a fehérvári publikumnak, a Reggina együttesétől érkező hálóőr az első játékrészben szinte alig találkozott a labdával. Szatmári ugyanezt már nem mondhatta el a másik oldalon, Géresi első két próbálkozása ugyan még elkerülte a kaput, de a 25. percben Bognár szabadrúgásánál a fővárosiak kapusának bravúrral kellett hárítania. Nyolc perccel később azonban már ő sem segíthetett, egy kicsorgó labdára Paudits Patrik csapott le, és közvetlen közelről a hálóba lőtt, 1-0! Fél perc sem telt, és már is duplázott a hazaiak támadója: Géresi tekert balról középre, a remek ütemben érkező Paudits pedig az ötösről, kapásból mattolta Szatmárit, 2-0! Sőt, kevéssel a lefújás előtt tovább nőtt a különbség, Ács sarkazását követően Géresi Krisztián 14 méterről remekül tekert a rövid alsóba, 3-0!

A második játékrész Kaszai kapufájával indult, centiken múlott a szépítés. Nem sokkal később Paudits emelését kézzel, Géresi ziccerét lábbal hárította Szatmári. Az 57. percben Ács találatát les miatt érvénytelenítette a játékvezető, majd ismét Géresi puskázott el egy ígéretes lehetőséget. A 77. minutumban Ács Ádám is feliratkozott a gólszerzők közé, a fehérvári középpályás remek lövő cselt követően a keresztléc segítségével talált a kapuba, 4-0! Hirtelen magára talált a budai alakulat, a középkezdés után Gálfi László szépített, 4-1! Egy perccel később tovább olvadt az előny, Szűcs László is bevette Kovácsik kapuját, 4-2! A záróakkord azonban a mesterhármasig jutó Paudits nevéhez fűződik, a támadó Büki kiugratását váltotta gólra, 5-2!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!