Foci

2014.02.09. 16:15

A Betis ellen nyert a PAFC

Szombaton, a spanyol bajnoki mérkőzésen a Betis a Valenciától kapott ki, majd vasárnap –tartalékos összeállításban – a hispánoknál edzőtáborozó Puskás Akadémiától szenvedett vereséget.

Matók János

Real BetisPuskás AFC 2-3 (1-1)

PAFC (első félidő): Hajdúch – Margitics, Vaskó, Vaszicsku, Farkas N. – Nagy Zs., Czvitkovics – Gallardo, Szakály, Tóth L. – Lencse, második félidő: Somodi – Lorentz, Szekeres, Tamás, Fabio – Polonkai, Nagy Zs. (Szakály), Orbán – Denkovics, Berki – Tischler. Vezetőedző: Benczés Miklós.

Noha azzal nem vádolhatjuk a hazaiakat, hogy a legerősebb összeállításban léptek pályára a vasárnap délelőtti mérkőzésen, de ez várható is volt annak tudatában, hogy szombat délután még spanyol bajnoki meccset játszott a Betis a Valencia otthonában. Ám a valencia cserékről sem mondhatja senki, hogy ügyetlen futballisták, ráadásul három olyan játékos (Juan Carlos, Salva Sevilla, Nosa Igiebor) is helyet kapott Gabriel Calderón kezdőcsapatában, akiket egy hete, az Espanyol elleni bajnokin személyesen is láthattunk játszani, valamint a Valenciában pályára lépők közül is hárman, Jorge Molina, Mabwati és Nosa Igiebor ott voltak a csapatban a kezdő sípszónál a Puskás ellen. A kimaradt helyzetek után, a 26. percben megszerezte a vezetést a Betis: Juan Carlos eltekerte a labdát a hosszú sarokba,1-0.

Támadott a Puskás, és a 32. percben viszont már Gallardo beadása után Tóth László szépen helyezett a kapuba, 1-1. A 65. percben Berki ugratta ki Denkovicsot, aki ziccerben szépen eltekerte a labdát a kapus bal lába mellett, 1-2. Somodi két bravúrja következett, majd a 82. percben Juanma kiegyenlített, 2-2. A 84. percben Berkit buktatták a tizenhatoson belül, a jogos tizenegyest Szakály higgadtan értékesítette, 2-3.

– Mindenekelőtt szeretném megköszönni a lehetőséget a Real Betisnek, mert ez nem csak egy edzőmérkőzés volt számunkra, hanem egy óriási lehetőség is – nyilatkozta Benczés Miklós. – Jó iramú találkozón belekóstolhattunk a „spanyolos" futballba, az ellenfél minden játékosán érződött, hogy technikailag mennyire képzett, ez is növeli a győzelmünk értékét, mint ahogy az is, hogy néhány játékos ellen most ellenfélként játszhattunk azok közül, akiket egy hete még az Espanyol elleni bajnokin csodálhattunk ugyanebben a stadionban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!