Foci

2015.11.04. 19:47

Slusszpoén a végére - A továbbjutás küszöbén a Puskás Akadémia

Felcsút - A Puskás Akadémia az Ifjúsági Bajnokok Ligája második körének első meccsén nagy küzdelemben nyert a skót Celtic Glasgow ellen.

Káldor András

Mint arra sokan emlékezhetnek a Pancho Arénában hat egyre győzött a Puskás Akadémia ciprusi APOEL Nicosia ellen, és ezzel megnyílt számukra annak a kapunak az egyik szárnya, amely a felnőttekkel megegyező BL rendszerrel működik. Ez azt jelenti, hogy továbbjutásuk esetén már a BL-csoportokban küzdő csoport másodikak közül kaphatnak ellenfelet februárban. Természetesen most kizárólag a skótok elleni csata volt a legfontosabb. Az már az első percekben látszott, hogy a vendég Celtic jó erőkből áll, de az első lehetőség a hazai gárda előtt adódott, Damásdi Alex baloldali beadását Péter Bence elől halászta el Colin McCabe. Mindenesetre a vendéglátó csapat is agresszívabb, és erőszakosabb játékkal válaszolt, és ez láthatóan nem ízlett a Celtic játékosainak. A 12. percben nagy tapsot kapott a Puskást folyamatosan buzdító lelkes szurkolótábortól Kertai Dániel, aki mintaszerűen szerelte a 16-oson belül a veszélyesen oda bekeveredő Theodore Archibaldot.

Minden Colin McCabe arcára van írva! Damásdi Alex lövése után beejtette kapujába a labdát. Fotó: puskasakademia.hu/Takács József

Majd érzékeny veszteség érte a magyar csapatot, egy összecsapás után bokasérülést szenvedett a 14 NB I-es meccsen már az első csapatnál számításba vett Spandler Csaba. Az első igazán kecsegtető lehetőség a 29. percben adódott a hazaiak előtt, Sallai Roland jobboldali szögleténél Lipcsei Roland zavarta meg a védőket, akik kis híján a saját kapujukba pofozták a labdát. Az is mutatta, hogy némi fölényt harcoltak ki, és átvették az irányítást, hogy öt percen belül öt szögletet rúghattak, és sokkal veszélyesebben játszottak ellenfelüknél. A 40. percben Óvári Zsolt-Damásdi összjáték után utóbbi két embert fűzött be, majd 12 méteres lövése centikkel ment el a bal sarok mellett. A zöldek az 55. perc táján tértek magukhoz Archibald labdáját Calvin Miller vétette le a kapu torkában. Kezdeményezőbbé váltak, most a felcsútiak szorultak be, és egy szögletet követően nem sok múlott, hogy bevegyék Tóth Balázs kapuját. A hajrában Joseph Thomson állíttatta ki magát, ugyanis Sallaival együtt a gyepre kerültek, de a Celtic középpályása nemes egyszerűséggel megtaposta a magyart. A lett játékvezető látta, és egyből villant kezében a piros lap.

A 90. percben kapitális kapushibából szerezte meg a győzelmet a Puskás Akadémia, Damásdi szánta el magát lövésre 17 méterről. Nem volt erős a löket, McCabe, ugyan birtokolta a labdát, de kiejtette kezéből, és így az szép lassan a gólvonal mögé pottyant 1-0.

Puskás Akadémia-Celtic Glasgow 1-0 (0-0)

Felcsút, Pancho Aréna, 1230 néző

Vezette: Direktorenko (Spasjonnikovs, Tatriks) – lettek

Puskás Akadémia: Tóth B. – Kertai, Csonka, Lipcsei, László – Mészáros D. (75., De Oliveira), Spandler Cs. (23., Tóth B.) – Damásdi, Sallai R. (92. Szabó B.), Óvári – Péter. Vezetőedző: Komjáti András

Celtic Glasgow: McCabe – Breslin, McCart, Kelleher, Mcilduff – Thomson, Hill – Nesbitt – Hendry, Archibald (87. Payne),, Miller (58., Lafferty). Vezetőedző: Thomas Mcintyre

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!