Foci

2015.08.31. 15:45

Elindulhat a női Alba Liga

Székesfehérvár - Szeptembertől az Alba Liga sorozatában először adnak lehetőséget hölgyek számára.

Káldor András

2013 őszén, az egész országban egyedülálló összefogás keretében Székesfehérvár Önkormányzata, az MLSZ Fejér Megyei Igazgatósága és a Videoton FC közösen szervezte meg a megújult kispályás labdarúgó bajnokság, az Alba Liga küzdelmeit. Korábban a kispályás labdarúgó tornákat a Városi Labdarúgó Szövetség rendezte, ám az élet igazolta a Liga megálmodóit. A sorozat két rendkívül sikeres idényen van túl, és már nem kell sokat várnunk a következőre, szeptember 28-tól indul a harmadik szezon. Három osztályban, 72 csapattal indultak a bajnokságok, lebonyolítása az országban mintaprojektként debütált, ez volt az első pontvadászat, ahol igénybe vették a szervezők az MLSZ egész infrastruktúráját, adatbázisát.Idén úgy döntött az MLSZ Fejér Megyei Igazgatósága, hogy az eddigi sikertörténetet annyiban írja tovább, hogy megszervezik kellő számú jelentkező esetén a nők számára is a pontvadászatot. Remélhetőleg lesznek érdeklődők, mindenképpen számítunk legalább négy-öt csapatra - mondta bizakodóan Schneider Béla az MLSZ Fejér Megyei igazgatója.

A jelentkezési lapok elérhetőek a kiírások az fmlsz.hu és az albaliga.hu oldalakon. A nevezési határidő, pedig 2015. szeptember 4. péntek 12:00 (eddig az időpontig kell beérkezni a szövetségbe).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!