Foci

2015.04.29. 15:48

Országos döntőbe jutott a Németh László Általános Iskola labdarúgó csapata

Székesfehérvár - A Németh László Általános Iskola labdarúgó csapata bejutott a Diákolimpia országos döntőjébe.

Ferencz Balázs

Miután a Németh László Általános Iskola 2006 után született növendékeiből verbuvált labdarúgó csapata megnyerte a városi diákolimpia I. korcsoportját, jogot szerzett a megyei megmérettetésen való szereplésre. A Németh István felkészítő tanár dirigálta ifjak aztán alaposan kitettek magukért Fejér legjobbjai között is.

A Németh László Iskola diákjai oktatták a megyei mezőnyt. Fotó: Németh László Általános Iskola

A Csíkvári úti műfüves csarnokban előbb a sárbogárdi legényeket győzték le 8-0-ra a Németh Lászlósok, majd a Mór együttesét 11-0-s eredménnyel fektették két vállra. A Dunaújváros már gólokat is szerzett a fehérvári legények ellen, de nem veszélyeztette a Németh László győzelmét, 8-3 lett a vége. A döntőben a Csákvár csapatának sem volt esélye, 11-3-ra nyert a Németh László, és bejutott az országos döntőbe. A gólkirályt is a fehérváriak adták, Balla Kevin 14 találatig jutott. A győztes csapat tagjai: Balla Kevin, Bertók Dániel, Ódor Marcell, Galovszky Milán, Herczeg Gergő, Szabó Kiss Zétény, Németh Levente, Sándor Márk.

A fináléban 20 csapat viaskodik majd május 22.-én és 23.-án Fonyódligeten, ahol 5 csoportra osztják a mezőnyt, s a csoportmeccsek után egyeneses kieséses rendszerben viaskodnak az együttesek.

– A csapatunk egy része a Főnixben futballozik, a többiek pedig már tavaly is jártak szakkör keretében focizni. Az első ötbe várom a csapatot és remélem, hogy nem tévedek nagyot. - mondta a felkészítő, Németh István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!