Foci

2015.02.21. 19:20

Mezővári Józsefre és Kiss Lajosra emlékeztek Sóstón

Székesfehérvár - Tizennégy csapat részvételével került megrendezésre szombaton a Mezővári József és Kiss Lajos Emléknap és Emléktorna a Sóstói Stadionban. A kis- és nagypályás futballtorna a Videoton Baráti Kör és a Dunafém-Maroshegy közös szervezésében jött létre.

Krebsz András

Mezővári József a fehérvári labdarúgás emblematikus alakja volt, közel két évtizeden át a Dunafém-Maroshegy labdarúgócsapatát tekintette az életének. Munkásságát Székesfehérvár városa posztumusz Pro Civitate díjjal jutalmazta. Kiss Lajos a Videoton FC-nél töltött el közel két évtizedet, bajnoki címet nyert utánpótlás vonalon, edzőként a Dunafém-Maroshegy és a Videoton Barát Kör csapatait is szolgálta.

Az idén ötödik alkalommal megrendezett Emléktorna családias, baráti légkörben zajlott a csarnokban és a Stadion műfüves pályáin. A felnőtt kupáért hat együttes szállt harcba, az „A" csoportot a Sárosd nyerte Dunafém-Maroshegy SE és a Tamási együttesei előtt, míg a „B" csoport végeredménye: 1. Videoton U18, 2. Videoton Baráti Kör 3. Szentegyháza (Erdély) lett. Az 5. helyet a Szentegyháza, a bronzérmet Dunafém-Maroshegy szerezte meg, a döntőben pedig a Vidi fiataljai büntetőkkel győzték le a sárosdiakat.

 

Az Öregfiúk kupa elhódításáért nyolc baráti társaság állt össze, a végeredmény: 1. Várpalota BSK, 2. Dunafém-Maroshegy I., 3. Videoton FC edzők 4. Válasz FCF, 5-8. Videoton FC UP 90-es évek, Dunafém-Maroshegy II., VBKE 2006, VBKE 2015. A bronzmeccsen az edzők 4-2-vel bizonyultak jobbnak Juhász Lászlóéknál, a fináléban pedig a Veszprém megyeiek 2-0-ra győzték le a maroshegyieket. A gólkirályi címet Bogdán István (Várpalota) hódította le, a legjobb játékosnak járó díjat Zab Zoltán (Dunafém-Maroshegy I.) érdemelte ki, a legjobb kapus Balogh János (Válasz) lett.

 

A rendezvényen közel kétszázan rúgtak labdába, a résztvevők egy hangulatos sportbaráti vacsora keretében búcsúztatták az Emléknapot a Stadionban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!