Foci

2014.11.29. 18:59

Taktikus, és megérdemelt Puskás győzelem

Felcsút - Az OTP Bank Liga 16., tavaszról előrehozott fordulójában a Puskás Akadémia FC csapata végig energikus játékkal nagyszerű győzelmet aratott a dobogóra is esélyes DVTK ellen.

Káldor András

Puskás Akadémia FC – DVTK 1-0 (1-0)

Felcsút, Pancho Aréna, 1661 néző

Vezette: Solymosi (Kispál, Horváth R.)

Puskás A.: Danilovics — Margitics, Vaszicsku, Kelics, Gohér — Szélesi — Polonkai, Szakály D. (90., Sallai R.), Tar — Lencse (88., Harsányi), Tischler (92., Lorentz). Vezetőedző: Benczés Miklós

DVTK: Antal — Okuka, Szalai V., Kádár, Husic — Egerszegi (80., Barczi), Elek Á. — Marjanovics, Gosztonyi (73., Bognár I.) — Griffiths, Takács T. (73., Bacsa). Vezetőedző: Szivics Tomiszláv

Sárga lap: Szélesi, Szakály D. ill. Bacssa

– Három pontért jöttünk Felcsútra, biztos vagyok abban, hogy nehéz mérkőzés lesz, nehéz talajon, és ez nem valószínű, hogy a mi játékunkat fogja segíteni, de mi vagyunk olyan jó csapat, hogy ezeken az akadályokon túllépjünk. – fogalmazott a találkozó előtt Gosztonyi András, aki a Videoton FC bajnokcsapatának tagjaként sokszor megfordult Felcsúton.

Kétségtelen, hogy támadó szellemben léptek fel az első percektől fogva, és Elek Ákos vezérletével több lehetőségük is volt. Ahogy már előre jelezték sokan elkísérték kedvenceiket a DVTK szurkolói, kevés hiányzott ahhoz, hogy ki kelljen tenni a megtelt táblát szektorukra.

A 10. percben aztán kis híján meghűlt az ereikben a vér, ugyanis Gohér Gergő jobboldali szöglete után Lencse László egy méterre a kaputól nem találta el a labdát, így odalett a helyzet. Majd a 34. percben már-már gólt kiáltottak a vendégek hívei. Okuka ment el a jobb oldalon, középre gurított, ahol Griffiths öt méterről, jobb sarokkal tette kapura a labdát, de az a bal kapufáról kifelé pattant.

A félidő hosszabbítása azonban meghozta a hazaiak vezető találatát. Szakály Dénes bal oldali szabadrúgását középre gurította Gohér elé, aki a 26 méterről lőtt, a labda középen két játékost is érintve megpattant, végül, pedig a bal alsó sarokban kötött ki. 1-0.

Az 54. percben Lazar Marjanovics 11 méteres lövésénél egy emberként ugrottak fel a vendégszurkolók, de Braniszlav Danilovics jobb kézzel, ököllel kitornázta a labdát a jobb felső sarok elől. Végül nem lett igaza Gosztonyinak, hiszen a felcsúti alakulat taktikus játékkal nyert, mintegy ezzel kívánva szurkolóinak kellemes ünnepeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!