Foci

2014.08.15. 19:10

Volt a hazai vezetés, aztán az emberelőny, mégis döntetlen lett

Székesfehérvár - Az NB I-es labdarúgó-bajnokság 4. fordulójában a Puskás Akadémia FC a tabellán első Paksot fogadta. A 300. élvonalbeli meccsét ünneplő Czvitkovics Péter csapata döntetlenezett.

Matók János

Puskás Akadémia FC -Paks FC 1-1 (1-0)

Felcsút, Pancho Aréna, 1500 néző. Vezette: Erdős József (Huszár, Kóbor).

Puskás Akadémia FC: Danilovics - Szélesi, Kelic (Vaszicsku), Tamás M., Gohér - Tóth B., Polonkai Makrai, Czvitkovics (Tischler), Harsányi (Denkovics) - Lencse. Vezetőedző: Benczés Miklós.

Paks FC: Molnár - Heffler, Kovács, Gévay, Báló Kecskés (Kiss), Tamási (Fiola) - Könyves (Kulcsár), Bertus, Bartha - Eppel. Vezetőedző: Csertői Aurél.

A kezdőrúgás előtt Mészáros Lőrinc, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia elnöke, és Takács Mihály főigazgató pezsgővel, ajándékcsomaggal és egy Cicó feliratú PAFC-mezzel köszöntötte a 300. NB I-es meccsén szereplő Czvitkovics Pétert. Mindkét csapat nyílt sisakkal esett egymásnak, s ebből a 8. percben a hazaiak jöttek ki jobban: Lencse kevergetett a jobb oldalon, majd az alapvonal közeléből pontosan tette középre a labdát Tóth Balázshoz, aki 15 méterről, védhetetlenül a bal alsó sarokba lőtt, 1-0. A gól pedig azt jelentette, hogy a Paks hálója először zörrent meg a bajnokságban. Ezt követően felváltva forogtak veszélyben a kapuk. A 22. percben az ünnepelt Czvitkovics 28 méterről kapura lőtt, Molnár ujjheggyel még belepiszkált a labdába, ami így a felső lécen csattant a vendégek nagy szerencséjére.

Czvitkovics Péter a 300. NB I-es meccsén lépett pályára (Fotó: Koppán Viktor) 

A szünet utáni folytatásban a PAFC horvát légiósa, Kelic megsérült, helyére Vaszicsku érkezett. A listavezető nagyobb elánnal vetette magát a küzdelembe az egyenlítés érdekében, így az 54. percben már a 10. szögletet végezhette el, de ezek nem jártak különösebb veszéllyel. Meddő mezőnyfölényben játszott a Paks, amikor az 57. percben Könyves elpöckölte a labdát Danilovics mellett, de Tamás a kapuba tartó labdát még utolérte, és az utolsó pillanatban szögletre mentett. Rá 10 percre Lencse a 16-oson belül két paksi védőt is elfektetett, majd 14 méterről ballal a kapu fölé lőtte a labdát, ez bizony helyzet volt. Pillanatok múlva emberhátrányba kerültek a vendégek, miután Eppel csúnyán lekönyökölte Denkovicsot, mire Erdős játékvezető azonnal felmutatta a vétkesnek a piros lapot.

A 73. percben ismét Lencse került helyzetbe, ám 12 méterről Molnárba lőtte a labdát. A hazai szurkolók azt hitték, hogy az első győzelemmel már zsebben van a meccs, ám a vendégek 10 emberrel sem adták fel a kissé könnyelmű hazaiak ellen. A 78. percben Szélesi bakiját - az exfelcsúti Bertus 8 méterről lőtt a kapu fölé - még megúszta a Puskás Akadémia, ám a 79. percben már nem sikerült kibekkelni a gólt: Fiola remek indításával Könyves lépett ki, becsapta Tamást, majd 13 méterről, jobbal remekül csavart a bal sarokba, 1-1. Ez bizony hidegzuhany volt a javából. És az egyenlítés után is a győzelemre hajtott a 9 mezőnyjátékossal rendelkező Paks. A rendes játékidő letelte után még következett a 3 perc ráadás, egy paksi helyzettel: Bartha 20 méterről rászúrta a labdát, Danilovics nagy vetődéssel szögletre ütötte. Az eredmény már nem változott, a vendégek megérdemelték az egy pontot.

- Érthetetlen volt számomra, ahogy emberelőnyben játszottunk. Kelic sérülés miatti kiválása hátráltatott minket, hiszen addig hátul magabiztosak voltunk. Sajnos a vezetésünk után a helyzeteink kimaradtak, minőségben hátra léptünk, s ezt két pontunk bánja -mondta Benczés Miklós.

Kollégája, Csertői Aurél kissé vehemen, de boldog volt a döntetlen miatt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!