Foci

2014.07.22. 20:10

U19-es Eb: a vb még lehetséges

Felcsút – Az U19-es labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének a második fordulójában, a magyar válogatott Portugáliával csapott össze a Pancho Arénában.

Matók János

A lényegi dolgok már az első félidőben eldőltek.

Magyarország–Portugália 1-6 (0-2)

Felcsút, 4000 néző. Vezette: Tore Hansen (norvég)
.Magyarország: Székely – Talabér, Asztalos, Lenzsér, Tamás – Németh M. (Mervó), Nagy D., Kalmár – Farkas Z. (Zsótér), Balogh N., Forgács (Varga). Szövetségi kapitány: Mészöly Géza.
Portugália: Moreira – Riquicho, Nunes, Duarte, Rafa – Ramos (Palhinha), Podstawski, M. Lopes (Guzzo) – Martins (Intima), Silva, Rodrigues. Szövetségi kapitány: Hélio Sousa.

A hazánkban zajló U19-es labdarúgó Európa-bajnokságon az osztrákoktól elszenvedett 3-1-es vereség után, Portugália ellen mindenképpen javítaniuk kellett Mészöly Géza csapatának ahhoz, hogy esélyük maradjon bejutni az elődöntőbe. Amíg mi az első fordulóban lezakóztunk, addig keddi ellenfelünk könnyedén, 3-0-ra legyőzte Izraelt. A siker nagy részben a két gólt szerző, nagy tehetségnek kikiáltott Marcos Lopesnek volt köszönhető.


„Portugália az első fordulóban bizonyította, hogy nem véletlenül tartják az Európa-bajnokság esélyesének, néhány fantasztikus képességű játékosuk van, közülük is kiemelkedik Lopes, aki gyors, dinamikus, nagyszerű rúgótechnikával rendelkezik, igazi vezér a pályán. Az izraeliek ellen előfordult, hogy a portugálok egyszerre hat játékossal támadtak, de labdavesztés esetén gyorsan váltottak vissza védekezésbe, ezért nekünk is tíz emberrel kell védekeznünk és ugyanannyival támadnunk. Két támadó szellemű együttes lép pályára Felcsúton, ezért látványos meccsre van kilátás, de úgy kell veszélyeztetni az ellenfél kapuját, hogy hátul végig tökéletesen zárjunk, és ami a legfontosabb, hogy közben kiiktassuk a játékunkból az olyan hibákat, mint amiket elkövettünk az osztrákok ellen – nyilatkozta az mlsz.hu-nak Mészöly Géza, a számunkra még a nagyon fontos mérkőzés előtt. Amely már a 2. percben egy zúgó portugál kapufával kezdődött, Rafa 14 méterről a felső lécet trafálta telibe. A luzitánok játszottak fölényben, ám a 16. percben Németh 17 méteres szabadrúgása után a labda csak centikkel kerülte el a kaput. A 32. percben megszületett az első gól, az ólomlábakon mozgó Asztalos késve, rossz ütemben buktatta Rodriguest, aki magabiztosan értékesítette a jogos büntetőt, 0-1. Már azt hittük, hogy megússzuk további bekapott találat nélkül, de sajnos nem így történt, mert a 45. percben Silva is betalált, 0-2. 

A szünet utáni folytatásban kissé ellaposodott a játék, a portugálok nem rángatták az istrángot, mi viszont sajnos nem voltunk többre képesek. Csak a védelmünk, mert a portugál helyzetekben bőven benne voltak Asztalosék. A 64. percben Silva ajtó-ablak helyzetben még a kapufára lőtte a labdát, de 2 perc múlva fejjel már nem hibázott, 0-3. A 73. percben Mervó ugyan szépített, de szinte azonnal érkezett a portugál válasz, Martins szinte azt csinált a kapunk előtt, amit akart, 1-4. Aztán kegyelemdöfést Silva duplája adta meg, 1-6. A csoport másik találkozóján Ausztria 3-0-ra nyert Izrael ellen, ami azt jelenti: a vb-részvétel érdekében nekünk is ezt kell tennünk pénteken, a Közel-keleti válogatott ellen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!