Foci

2014.05.11. 19:55

Bajnok lett Bognár csapata, kikapott a Vidi II

Székesfehérvár - Az NB III-as labdarúgó-bajnokság 27. fordulójában, a nyugati csoport bajnoka lett az Aqvital-Publo Csákvár, miután legyőzte a BKV Előrét. A Közép csoportban Szekszárdon kapott ki a Videoton II.

Matók János

Aqvital-Publo Csákvár_BKV Előre 1-0 (0-0)

Csákvár, 400 néző. Vezette: Nagy Róbert.

Aqvital FC: Szabó - Ambrus, Sötét, Dulló, Köntös - Domokos, Imrik, Hajdú (Molnár)- Mihály (Domján), Horváth, Varga Z. (Reidan). Vezetőedző: Bognár György.

BKV Előre: Bozsó - Merczel, Tányéros, Kálmán, Petrezselyem - Csikós, Berki, Karacs, Dobó (Mayer), Juhász (Kerek) - Schmid (Varga T.). Szakmai igazgató: Soós Imre.

A hazaiak számára a tét a bajnoki cím megszerzése volt, hiszen a 2. helyezett Andráshida 1-1-re végzett Dorogon. Győzött a Csákvár, így 3 fordulóval a vége előtt bajnok lett, miután behozhatatlan, már 10 pont az előnye. Azonnal nagy nyomás alá helyezte a hazai csapat a vendégeket, de az első gólhelyzetre a 10. percig kellett várni, akkor Imrik szabadrúgása után Sötét 5 méterről alig fejelte a labdát a kapu fölé. A 16. percben Varga Bozsót is kicselezte, közben kisodródott, de még így is kapura lőtt, ám a visszaérkező Tányéros a gólvonalról kivágta a labdát. Nagy taktikai csata zajlott a pályán, kiegyenlített küzdelmet láthattak a nézők.

A csákváriak győztes gólját Horváth Roland (9-es) szerezte (Fotó: Koppán Viktor)



A 30. percben Mihály remek labdát adott Horváthnak, aki abszolút ziccerben 9 méterről az oldalhálóba bombázta a labdát. A 34. percben egy hazai támadás végén Horváth 17 méteres lövését Bozsó a jobb alsó sarok elől ütötte ki, majd Mihály 10 méteres bombáját már fogta a kapus. Szünet után szikrázóan kemény volt az ütközet. A 67. percben eldőlt a meccs, a bajnokság sorsa: Tányéros rántotta le Horváthot, a 20 méteres szabadrúgást Imrik a bal alsó sarok irányába lőtte, Bozsó még kiütötte a labdát, amit az érkező Horváth 4 méterről bevágott a kapuba,
1-0. A mérkőzés végül 96 percig tartott a játékvezető jóvoltából , de az eredmény már nem változott. Az Aqvital FC egy év szünet után azonnal visszakerült a másodosztályba.

Szekszárd _Videoton FC II 1-0 (1-0)

Szekszárd, 200 néző. Vezette: Baán Attila.

Videoton FC II: Sándor -Thiago, Leo, Tar, Mamadu Hudák, Varga (Havasi) - Molnár (Ács), Farkas, Baracskai - Elek. Vezetőedző: Vítor Campelos.

Gólszerző: Márton a 22. percben. Az utolsó 20 percben emberelőnyben játszott a Vidi II, a piros-kékek a meccsen számtalan lehetőséget hagytak ki.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!