Foci

2014.02.28. 14:55

Rögtön a három pont kellene

Székesfehérvár - A Pécsi MFC otthonában kezdi az NB I-es labdarúgó-bajnokság tavaszi szezonját a Videoton FC. Az összecsapást szombaton, 18 órától rendezik.

Bobory Balázs

Míg az egyik oldalon teljes biztonságban, kiváló körülmények között, melegebb éghajlaton készültek a hazai labdarúgó-bajnokság folytatására, addig a másikon itthon, műfüvön, kétségek között tengődve edzettek, izzadtak a futballisták.

Nagy a szakadék a sanyarú helyzetben tengődő pécsiek, és az egyik magyar kirakatcsapat, a Videoton helyzete között, a kérdés csak az, a különbség a pályán is kidomborodik, vagy a mecsekaljaiak megőrzik azt a szokásukat, hogy pokolian megnehezítik aktuális ellenfelük, jelen esetben a Videoton sorsát.

A PMFC tulajdonosa, Matyi Dezső a télen jelentette be, hogy nincs szándékában tovább finanszírozni a klubot és eladná üzletrészét, azonban vevő még nem érkezett a piros-feketékhez. Baranyában hangsúlyozzák, a Vidi elleni rajton mindent megtesznek a jó eredményért, de a távolabbi jövő számukra is homályos, nem tudják, bekövetkezhet-e az általuk várva-várt, kevdező fordulat.

Kovács Istvánnak karmesterként kell irányítania a Videotont (Fotó: Tósoki Attila) 

A Videoton trénere, José Gomes viszont amondó, hogy a pécsi labdarúgók a szombati mérkőzésen már egészen biztosan nem foglalkoznak az elmúlt hetek hányattatásaival, ezért sem számít könnyű mérkőzésre. A Vidi a szerdai, Kaposvár elleni Ligakupa-mérkőzésen helyenként, főleg a második félidőben nem is futballozott rosszul, de az biztos, hogy a Pécs elleni sikerhez még több kell.

A Vidi keretében szerencsére majdnem mindenki hadra fogható, mindössze a brazil Paraiba nem épült még fel. Az együttesnél az állandóság volt jellemző a télen, a kölcsönből visszatérők közül Haraszti Zsoltnak lehet a legnagyobb esélye, hogy hangsúlyosabb szerephez jusson a piros-kékeknél tavasszal.

A Vidi jelenleg négy ponttal van lemaradva a Debrecentől és hárommal előzi meg a harmadik Győrt. Nagy valószínűséggel ez a trió fut majd versenyt a bajnoki címért, amelyből a fehérváriak természetesen győztesen szeretnének kikerülni. Ehhez rögtön a tavaszi nyitányon, a Pécs otthonában meg kell szerezni a három pontot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!