Foci

2013.12.05. 16:09

NB III Nyugati csoport: Bognár György számított a Csákvár ilyen jó szereplésére

Csákvár - Csütörtökön tartotta idei utolsó edzését a labdarúgó NB III Nyugati csoportjában éllovas Aqvital-Publo Csákvár, az őszi teljesítménnyel elégedett Bognár György vezetőedző január 6-ig szabadságra engedte játékosait.

Matók János

Jelentősen átalakult, megfiatalodott ugyan az Aqvital-Publo Csákvár játékoskerete az NB III-as bajnokság kezdetére, de Bognár György vezetőedző már akkor is azt hangoztatta, hogy az őszi szezon végén ott lesznek az első három helyezett között. Neki kell igaza, hiszen a tavaszról előre hozott 16. forduló után az első helyen áll a csapat. (A 14. Diósdtól 1, a Tököltől 5 büntetőpontot levontak – a szerk. megjegyzése).

Az U20-as válogatott Berkire (elől) NB I-es klubok figyelnek. Fotó: Koppán Viktor

Pedig nem a legjobban indult a bajnokság, hiszen az első hat fordulóban 2-2 győzelem, döntetlen és vereség volt a Csákvár mérlege, s a 8. helyen állt. Ám az azt követő 10 fordulóban 9 győzelemmel kárpótolták a szurkolókat, s mindössze Győrben kaptak ki nagy csatában 1-0-ra.

– Nyilván vannak olyan statisztikák, amelyeket az ember megnéz, de én nem feltétlenül az eredményből indulok ki, hiszen jó játékkal is kikaphatsz, de rosszal is nyerhetsz. Számítottam a halványabb kezdésre, mondtam is a szezon előtt Nagy Sándor elnöknek, ismerem a fiatalokat annyira, hogy tudjam, még tapasztalatlanok. Akkor jön majd ki a gyorsaságuk, a dinamikájuk, ha megszerzik a kellő rutint, amit két-három hónap alatt elérhetnek, s ez végül be is jött. Ezek a fiatalok most kezdtek el a felnőtt korosztályban futballozni, s kellett egy kis idő az ismerkedésre, arra, hogy megszokják a bajnokság légkörét. A hazai mérkőzéseken nem is volt gond, jó teljesítményt nyújtott a csapat, amely aztán idegenben is belejött az eredményes játékba. Tudja, az én játékról alkotott filozófiám szerint idegeben is azt kell játszani, amit hazai környezetben: magyarán rá kell erőltetnünk az akaratunkat az ellenfélre, ebből adódóan mi irányítsuk a játékot. Nagy vonalakban meg is valósítottuk az előzetes terveinket. Őszintén szólva én a rajt előtt két-három pontnyi különbséggel az első háromba vártam a csapatot, s ez be is jött, de mi állunk az élen. Többre számítottam a Budaörstől, azt gondoltam, hogy a másodikak leszünk mögöttük, ám kilenc pont az előnyünk velük szemben – summázta véleményét Bognár György vezetőedző. Aki csütörtökön tartotta az idei utolsó edzést. A felkészülés 2014. január 6-án kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!