Foci

2012.09.06. 08:30

Gyömbér Gábor a válogatott keretben

Gyömbér Gábort hívta be a magyar labdarúgó-válogatott keretébe Egervári Sándor szövetségi kapitány, miután szerdán kiderült, Pintér Ádám nemcsak pénteken a világbajnoki selejtezősorozat andorrai rajtján, hanem jövő hét kedden, Hollandia ellen sem léphet pályára.

MTI

A Real Zaragoza légiósa a múlt hétvégén rúgást kapott csapata bajnokiján, valamint aláfordult a bokája. Együttese már nem rendelkezett cserelehetőséggel, így a középpályás végigjátszotta a találkozót. A szakmai stáb abban bízott, hogy a második vb-selejtezőn már bevethető lesz, azonban az elvégzett MRI-vizsgálat után kiderült, Pintér ugrócsontjából egy kis darab letört, ilyen esetben a gyógyulás több hétig is eltart.
   
"Az ugróízületben egy szalag leszakított egy háromszor hét milliméteres csontdarabot, az ilyen sérülésnek kettő-négy hét a gyógyulási ideje" - mondta a magyar szövetség (MLSZ) honlapján Szilágyi György csapatorvos.
   
A Pintér helyére keretbe került ferencvárosi Gyömbér még sosem lépett pályára a válogatottban, s szerda este csatlakozott társaihoz.
   
A magyar válogatott pénteken 20:30 órától Andorrában kezdi a 2014-es brazíliai vb selejtezősorozatát, majd négy nappal később a Puskás Ferenc Stadionban, ugyancsak 20:30-tól a vb-ezüstérmes hollandokat látja vendégül. Az MLSZ tájékoztatása szerint jól fogynak a jegyek az utóbbi összecsapásra, ugyanis szerda délutánig 15 300 belépő talált gazdára.

   
A magyar válogatott kerete:
   
kapusok:
Bogdán Ádám (Bolton Wanderers), Király Gábor (1860 München), Megyeri Balázs (Olimpiakosz)
   
védők:
Varga József (DVSC-TEVA), Vanczák Vilmos (Sion), Korcsmár Zsolt (Brann Bergen), Mészáros Norbert (DVSC-TEVA), Juhász Roland (RSC Anderlecht), Lipták Zoltán (Győri ETO FC), Laczkó Zsolt (Sampdoria), Halmosi Péter (Szombathelyi Haladás)
   
középpályások:
Gyurcsó Ádám (Videoton), Gera Zoltán (WBA), Koman Vladimir (FK Krasznodar), Hajnal Tamás (VfB Stuttgart), Szakály Péter (DVSC-TEVA), Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva), Elek Ákos (DVTK), Gyömbér Gábor (Ferencváros)
   
csatárok:
Szalai Ádám (Mainz), Németh Krisztián (Roda JC), Priskin Tamás (Alanyija Vlagyikavkaz), Koltai Tamás (Győri ETO FC)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!