Foci

2012.06.25. 09:26

EB 2012: Török Péter spanyol–német döntőt nézne a legszívesebben

Török Péter, egykori MLSZ-főtitkár, korábbi élvonalbeli edző inkább szakszemmel, mint szurkolóként figyeli az Eb-t.

Tóth Gábor

Török Péter Haladás-játékosként szeretett bele a futballba. A Haladást és a Honvédot trénerként és klubvezetőként is irányította. De dolgozott Görögországban (Olympiakosz Pireusz) és Norvégiában (TL Morild) is. Az Olympiakosszal görög kupát, bajnoki ezüstöt nyert, az Európa Kupában a négy közé jutott. Kupagyőztes lett a Honvéddal is.

A magyar válogatott pályaedzője, Magyar Labdarúgó Szövetség főtitkára (1987/89) volt. Ma utánpótlásedző.

– Európa legtöbb válogatottja ma a 4-2-3-1-es felállást részesíti előnyben – fogalmazott Török Péter. – Ám nem mindegy, hogy ezt hadrendet ki milyen tartalommal tölti meg. Ebből a szempontból az Eb eddig a német és a spanyol válogatottról szólt. Úgy tűnik, hogy a két csapat – amely kiemelkedik a mezőnyből – nagyon hasonló stílusban futballozik, ám mégis két teljesen más felfogásban játszó gárdáról van szó. Nagyon várom a végletekig szervezett, technikailag tökéletesen képzett, gyors, fordulékony, fizikailag tökéletes németek és a labdabirtoklásra építő, briliáns játékosokat felvonultató spanyolok meccsét a döntőben.

TOVÁBBI EB-HÍREK ITT!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!