Foci

2012.05.26. 11:22

Utolsó felvonás: a Vidi vasárnap 15.30-tól Újpesten zárja az idényt

Székesfehérvár - Befejeződik az NB I-es labdarúgó-bajnokság, az utolsó mérkőzésen az ezüstérmes Videoton FC vasárnap Újpesten játszik.

Fejér Megyei Hírlap

A fővárosban, a Szusza Ferenc Stadionban fejezi be az idei bajnokságot a Videoton FC csapata, a piros-kékek ellenfele az Újpest lesz, vasárnap 15.30-tól. A felek tavalyi fehérvári összecsapásán a Vidi Alves góljával és Nikolics duplájával 3-0-ra győztek a Sóstói Stadionban. Az erőviszonyok és a két csapat jelenlegi helyezése alapján  a Vidi 63 ponttal a 2., az Újpest 32 egységgel a tabella 12. helyét foglalja el - a látogató számít a mérkőzés esélyesének. Legalábbis a papírforma szerint. Viszont amióta a belga Marc Leliévre - Mészöly Géza és Zoran Szpisják után, idén ő az Újpestnél a harmadik - vezetőedzője, azóta nem kaptak ki, két győzelem és négy döntetlen a fővárosi csapat mérlege.

Ezt a sorozatot szakíthatja meg a Vidi, amelytől Paulo Sousa vezetőedző el is várja a győztes mentalitást. Ebben vállalhat főszerepet Nikolics Nemanja, aki a gólkirályi címet is elhódíthatja, immár másodszor. Ebben a debreceni Coulibaly a vetélytársa, az utolsó forduló előtt mindkét játékos 19-19 találatnál jár. De másban is vetélytársai egymásnak, kiegészülve a szintén debreceni Szakály Péterrel: az MLSZ június 5-én tartja majd azt a gálát, ahol a többi között megnevezik  az Év legjobb játékosát, aki a fenti hármasból kerül ki. A szurkolókat érintő információ, hogy a mérkőzés a kiemelt biztonsági kockázatú besorolást kapta, így minden tekintetben fokozott rendőri jelenlétre kell számítani. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!