Foci

2012.04.29. 18:03

Balhé és fehérvári győzelem a Vidi-Fradi labdarúgó meccsen (frissítve)

Székesfehérvár - Ideális időben került sorra vasárnap az NB I-es labdarúgó-bajnokságban a Videoton FC és a Fradi összecsapása. Megtört a 19 éves átok, hiszen a Vidi ismét győzött a hazai pályán.

Fejér Megyei Hírlap

Kezdés előtt bő 30 perccel meglehetősen foghíjasak voltak még a lelátók, de tény: folyamatosan érkeztek a szurkolók, így a kezdőrúgást már minimum 8 ezren látták. Előtte még a fradisták hamarabb megérkeztek a hazai tábornál, így az első hangpárbajt a két csapat bemelegítésénél a vendégek nyerték. Akik meglehetősen jó hangulatban voltak, köszönhetően a Velencei-tavi pálinkafesztiválnak, az ott megejtett látogatásnak, útban a Sóstói Stadionba. Elkezdődött a derbi, s bár az első helyzet Simics előtt adódott, az első 10 perc kiegyenlített játéka után - miközben Détári folyamatosan reklamált - egyre többet birtokolta a Vidi a labdát, igaz gólhelyzetet nem sikerült kialakítani Jova kapuja előtt.  Feszült volt a hangulat a pályán, főleg amikor Simics odarúgott a labdát birtokló Bozsovicsnak, de megúszta lap nélkül, miként az Oliveirát felrúgó Balog is. Jova szintén, hiszen a szabadrúgás után Vinícius pont a Fradi kapusának a kezébe fejelte a labdát. A 28. percben Nikolics lábában volt a gól, de 7 méterről Jovába rúgta a labdát. A 29. pecben ez történt Sándorral is, ő 9 méterről találta telibe a Fradi portását. Óriási lehetőség volt mindkét hazai akció, de sajnálatos módon kimaradtak. Kissé alább hagyott a hazaiak lendülete, a betömörülő, a támadásokkal csak minimálisan kísérletező Fradi okosan védte a területet, hiába próbálták a hátul passzolgató fehérváriak kicsalogatni őket.



Hazai támadásokkal folytatódott a második félidő, az 53. percben Nikolics gyanús körülmények között,  Balog szorításában esett nagyot az ötösön, majd pillanatokkal később Junior sodorta el a tizenhatos előtt, de Fábián mindkétszer továbbot intett. Aztán Simics fejese veszélyeztette Bozsovics kapuját, majd a 62. percben Oliveira beadása után a berepülő Sándor 4 méterről fejelt a kapu mellé. A 67. percben már megérdemelt vezetéshez jutott a Vidi: Gyurcsó nagyszerű passzát Nikolics 6 méterről vágta a kapuba, 1-0, majd a szurkolók vastapsa közepette, kissé sántikálva ment le a pályáról, s helyette Torghelle folytatta a játékot, aki pár perc múlva távolról vette célba Jova kapuját, de nem járt sikerrel. A 77. percben büntetőhöz jutott a Vidi: Szolnoki bombáját Jova kiütötte, majd a labda után sprintelt, ám Torghelle megelőzte, de a kapus elütötte a lábát. A tizenegyest Mitrovics értékesítette, 2-0. A középkezdés után Oláh került helyzetbe, ám közeli lövését Bozsovics bravúrosan hárította. A folytatásban a Fradi kétszer is büntetőt reklamált, de nem volt igazuk a fővárosiaknak. A Vidi végül 2-0-ra győzött, s ezzel megtört egy 19 éves átok: 1993 november 27-én nyert utoljára, 3-2-re  a zöld-fehérek ellen a Sóstói Stadionban.

Videoton FC - Ferencváros 2-0 (0-0)

Sóstói Stadion, 8000 néző. Vezette: Fábián Mihály (Varga, Márkus).

Videoton FC: Bozsovics 6 - Szolnoki 6, Caneira 7, Vinícius 7, Hector 6 - Oliveira 6, Tóth 6,  Sándor 6, Mitrovics 6, Walter Lee 5 - Nikolics 6. Vezetőedző: Paulo Sousa.

Ferencváros: Jova 5 - Kulcsár 5, Balog 6, Klein 6, Junior 5 - Grúz 5, Otten 6 - Jovanovics 5, Hakola 4Simics 5 - Beliczky 4. Szakmai igazgató: Détári Lajos.

Csere: Walter Lee helyett Gyurcsó 6 (60. perc) Nikolics helyett Torghelle (68.), Oliveira helyett Kovács (85.), illetve Beliczky helyett Oláh (65.), Simics helyett Zsivóczky (72.), Hakola helyett Rósa (75.).

Sárga lap: Tóth, Torghelle, illetve Grúz, Jova.

Szögletarány: 4:4 (2:0).

Balhéztak a szurkolók

Több villongás is volt a Videoton-Fradi mérkőzés előtt és után, számos szurkoló végezte a kapitányságon - tudta meg lapunk.
A meccset megelőző időben - amikor a szurkolókat kísérték a rendőrök - tört ki villongás a Horváth István - Széchenyi utca kereszteződésében. A csapat ugyanis nem arra akart menni a pályához, amerre a rendőrök kísérték őket, így tört ki a balhé, melynek során a rendőrök gumibotot és gázspray-t is alkalmaztak - mondta el lapunknak R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Egy szemtanú és a rendőrség szerint a meccs után egy mozgó Alba Volán busz ablakát törte be egy szurkoló, a szilánkok megsértettek valakit a buszon utazók közül. A férfit közlekedésbiztonság elleni bűncselekménnyel gyanúsítják, bevitték a kapitányságra. Ahogy azt a két Vidi szurkolót is, akik a 2-es kapunál verekedtek össze, valamint egy másik férfit is, aki a készenléti rendőrsorfalon keresztül próbált utat törni magának. Ez persze nem sikerült,  mindezek után hivatalos személy elleni erőszakkal is megvádolták.

Szerzők: Matók János, S. Töttő Rita

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!