Foci

2012.03.03. 16:20

Kibrusztolta, és nyert a Vidi

A 18. forduló mérkőzéseivel folytatódott tovább az NB I-es labdarúgó-bajnokság. A címvédő Videoton FC hazai pályán esélyesként a Kaposvári Rákóczit fogadta. Több hiányzója is volt a piros-kék csapatnak, de végül kemény küzdelemben legyőzte riválisát.

Matók János

Egészen más védelmi felállásban kezdte a tavaszi nyitányt  a Vidi, mint ahogy a felkészülési meccseken, a Ligakupában és a Magyar Kupában is játszott már az idén. Ennek pedig az volt az oka, hogy Caneira és Brachi egyaránt 5 sárga lappal rendelkezett, így kihagyták a Kaposvár elleni derbit. Így került vissza a védelembe Vaskó Tamás és Hector, amíg Szolnoki a jobb oldali védő posztján lépett pályára.

Ismét gyászszünet előzte meg a találkozót: a stadionban a tragikusan elhunyt Kutasi Róbertre, a REAC klubigazgatójára emlékeztek. A hazai ultrák, az RBD az egy éve eltávozott szurkolótársról, Vehóról emlékeztek meg a kifeszített drapérián. Kissé álmosan kezdtek a hazaiak, a masszív vendégek ellen, így az első 10 percben teljesen kiegyenlített volt a játék. Sőt, a 14. percben Bozsovicsnak kellett szögletre ütnie Balázs távoli veszélyes bombáját. Aztán Grumics kapott nagy füttyöt a lelátóról, hiszen kétszer is eljátszotta a nagy halált.

A színészkedés megért volna egy sárgát, de megúszta. A 23. percben ismét Balázs lódult meg, de a lövését Vaskó blokkolta, a kontrából pedig Sándor ziccerben egy védőbe vágta a labdát. Csikorgott a hazai gépezet, nem ment úgy a játék, ahogy a Győr elleni Magyar Kupa találkozón. A 39. percben újra a Kaposvár juthatott volna előnyhöz, ám Hegedűs tiszta helyzetben eltörte a labdát, ami így Bozsovics zsákmánya lett. "Gyerekek, ébresztő, itthon vagyunk!" - harsogta egy öblös hang a szünetre levonuló játékosok felé.

A szünetben Paulo Sousa cserélt: Hector helyett Gyurcsó állt be a csapatba, amíg Oliveira pedig középső középpályásként játszott tovább.  Alig telt el 20 másodperc a második félidőből, Safarics 6 méterről oda lőhette volna a labdát, ahova csak akarja, de ő Bozsovicsot találta telibe. Figyelmeztető jel volt ez a javából. Miként Grumics szöglet utáni fejese is, hiszen a labda alig suhant el a kapu mellett. Aztán az 56. percben szabadrúgáshoz jutott a Vidi, Sándor Gyurcsó elé ívelt, aki egy csel után alig bombázott a léc fölé. Ez volt az első igazán veszélyes hazai kapuralövés. Elkezdett támadni a hazai csapat, de sok hiba tarkította a játékot.

A 66. percben Oliveira vette célba a kaput, de Hajduch védte a lövést. A 67. percben végre megtört a jég: Oliveira jobb oldali beadása után Nikolics előrevetődve, Hajduch lábai között fejelte a labdát a kapuba, 1-0. A 73.percben megfogyatkozott a Rákóczi: Jánvári másodszor taglózta le Gyurcsót, így a második sárga után villant a piros lap. A 81. percben Sándor a kapufára emelte a labdát, végül szöglet lett a dologból. Egy Torghelle lesgólt láthattunk még, majd a 90. perben azt, hogy Gyurcsó lövésszerű beadása után Sedlak lábáról a saját kapujába vágódott a labda, 2-0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!