Foci

2012.03.12. 07:44

Gyarmati: kettes, de alá...

Felcsút - Az NB II-es labdarúgó-bajnokság 18. fordulójában a Videoton-Puskás Akadémia gólnélküli döntetlent játszott a Paks ellen. Sajnos nem a játékosok voltak a főszereplők, hanem a bíró.

Matók János

Videoton-Puskás Akadémia-Paks FC II 0-0

Felcsút, 200 néző. Vezette: Gyarmati II Tibor (Horváth, Szeles).

 Videoton: Pajovics -  Margitics, Papucsek, Apostolopoulos, Farkas N.  - Molnár, Macsicza, Király (Soós, 46.), Jeff Silva  - Uros Nikolics (Vaszicsku, 79.),  Máté (Elek, 74.). Vezetőedző: Hartyáni Gábor.

 Paks: Kiss -  Féhr (Budai, 46.), Berkó, Szalontai, Czinger (Blatt, 89.) - Tamási, Pintér, Báló - Pap, Bohner (Kesztyűs, 61.). V.edző: Lengyel Ferenc.

 A kisvidi mindig higgadt szakvezetője, Hartyáni Gábor - miközben átballagott a pályán -, a kezdőkörben álldogáló játékvezetői hármasra, de mondhatjuk úgy is, csak Gyarmati II Tiborra, a nagykanizsai illetőségű sípmesterre ügyet sem vetett. Lehet, a szintén gólnélküli döntetlen után megteszi a kézfogás gesztusát, amennyiben a spori nem nyúl bele a találkozóba, s a játékosokra hagyja a döntést. Ám Felcsúton nem ez történt szombat délután. Szóval Hartyáni csalódottan bandukolt az öltöző irányába, s jól is tette, hogy az el nem hangzott, de jogos reklamálásával végül is nem került be a mérkőzés jegyzőkönyvébe. Mint ahogy az Farkas és Margitics esetében megtörtént. Előbbi a 70., utóbbi a 75. percben kapott piros lapot a játékvezetőtől, de azt csak Gyarmati tudja, hogy miért. Mert Farkas a második sárga lapja után kapta a pirosat, ám a második felmutatása egyszerűen érthetetlen volt, hiszen semmi sem történt, csak a labdáért harcolt Féhrrel.  Margitics - akit pályafutása során eddig csak egyszer, 14 éves korában küldtek le a pályáról - valóban sárgát érően szabálytalankodott, de abszolút nem durváskodott Pappal szemben a felezővonalnál. Mit tett erre Gyarmati? A sárgát kapta elő, majd a hevesen reklamáló 15-20 paksi néző hatására azt pirosra cserélte. A meccs jegyzőkönyvébe pedig már azt rögzítette, hogy Margitics gólhelyzetben szabálytalankodott. Persze, a pálya közepén...

Szóval a ráadással együtt 17 percig kettős emberhátrányban játszott a Vidi, de az egy pontját semmi sem veszélyeztette. Tanulság? A hazaiak 4-5 ziccert hagytak kihasználatlanul, de ha csak egyet  is értékesítenek, akkor nincs miről beszélni. Ettől függetlenül Gyarmati sporttárs osztályzata alig kettes, de az is alá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!