Foci

2011.04.02. 15:14

Mint a pattogatott kukorica

Szolnok - Az utolsó az első ellen, ami azt jelentette, hogy a Szolnok fogadta szombaton a Videoton FC csapatát az NB I-es labdarúgó-bajnokság 21. fordulójában. A vége némi meglepetésre 1-1-es döntetlen lett.

Matók János

Szolnoki MÁV FC-Videoton 1-1 (1-1)
Szolnok, 2000 néző, v.: Oláh G.
gólszerzők: Zsolnai (15.), illetve Alves (33.)
sárga lapok: Djurovic (49.), Jokic (55.), illetve Gosztonyi (11.)
Szolnok: Melnicenko - Milicic, Máté P., Djurovic, Vukomanovic - Búrány, Némedi - Fitos (Tchami, 80.), Jokic (Ngalle, 64.), Remili - Zsolnai (Szalai B., 59.)

Videoton: Bozovic - Lázár P., Lipták, Vaskó, Andic - Gosztonyi (Nagy D., a szünetben), Elek Á., Sándor Gy., Vasiljevic (Szakály D., 62.) - Lencse (Nikolics, 74.), Alves

Amikor a kezdés előtt jó másfél órával a Vidit szállító autóbusz begördült a Tisza-ligeti stadionba, a járműről leszálló futballisták örömmel konstatálták, hogy minimum 20 Celsius fokot mutathat a hőmérő, így a játékra a lehető legkellemesebb az időjárás. Aztán amikor a játéktér gyepszőnyegét vették szemügyre, kissé elkomorultak a tekintetek a nagyon, de nagyon göröngyös pálya láttán. Szó mi szó, a Sóstói Stadion füves edzőpályái sokkal jobb állapotban vannak, hogy a Fejér megyei bajnokságokban szereplő jópár csapat létesítményéről már ne is beszéljünk.

Kétségtelen, hogy a Vidi folyamatos játékának ez nem kedvez, de nem lehet állandóan biliárd simaságú gyepen focizni, arról nem beszélve, hogy a Szolnok játékosai is a vakondtúrások között terelgették a labdát. Ettől függetlenül a 14. percben vezetéshez juthatott volna a Vidi, amikor Gosztonyi szöglete után Elek 4 méteres lövése okozott gondot. Rá egy minutumra egy baloldali beadásnál Andics lemaradt Zsolnairól, aki 4 méterről a hálóba lőtte a labdát, 1-0. Hidegzuhany a javából, majd pillanatok múlva Remili 40 méteres szabadrúgását Bozsovics a léc alól tenyerelte szögletre, így nem nőtt a hazai előny, miként Fitos lövése után sem. A 26. percben viszont Sándor 25 méteres lövése után a felső lécet súrolta a labda. A 33. percben már egyenlített a Vidi: Djurovics mentett Lencse elől, de pont Alves elé kanalazott, aki 17 méterről a kapu közepébe gurított, 1-1. Aztán egy-két keményebb belépő borzolta a kedélyeket, no meg a pálya állapotától független technikai hibák nagy száma.

A szünetben Mezey György, a fehérváriak szakvezetője cserélt, Gosztonyi helyett Nagy folytatta tovább a játékot. Valamivel többet birtokolta a Videoton a labdát, ám egy darabig nem volt veszélyes helyzete. Mert a labda olyan néha kiszámíthatatlanul pattogott, mintha csak egy flippergép tartozéka lett volna. Lassan csordogált a meccs, helyzetecske is csak egy volt: a 70. percben Sándor alig maradt le Alves labdájáról az ötösön. Újabb fehérvári csere következett: Lencse helyett a tavalyi gólkirály, Nikolics lépett pályára, s ekkor még negyedóra volt hátra a mérkőzésből. No és később Nagy orvosi ellátása: Vukadinovics bal könyöke "késztette" erős vérzésre a jobb szemöldökét. Az utolsó 2 percben zsinórban három szögletet rúgott a Vidi, ám újabb gólt már nem szerzett, így a végére maradt a meglepetés, az 1-1-es döntetlen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!