Foci

2010.05.19. 10:30

Ballack Schweinsteigert javasolja csapatkapitánynak

Michael Ballack, a német labdarúgó-válogatott egyik kulcsembere, aki súlyos sérülése miatt nem játszhat a június 11-én kezdődő dél-afrikai világbajnokságon, Bastian Schweinsteigert javasolta utódának a csapatkapitányi posztra.

MTI

"Schweini a legalkalmasabb, magabiztos, felelősségteljes játékos, igazi vezéregyéniség" - nyilatkozta szerdán a londoni Chelsea légiósa, aki szombaton, a Portsmouth elleni angol kupadöntőn egy durva szabálytalanság következtében szenvedett bokaszalag-szakadást.
"Mindent elkövettem azért, hogy részt vehessek a vb-n, és nem hittem, hogy ilyen brutálisan fosztanak meg ettől a lehetőségtől" - tette hozzá a 33 esztendős Ballack, aki eddig 98 alkalommal szerepelt a német válogatottban.

Ballack időközben meglátogatta a világbajnokságra készülő német válogatottat, feleségével Simoneval és három fiával érkezett a szicíliai Sciaccába.

A nemzetközi sajtó többségében a németeket ért sokként minősítette, hogy szombaton elszenvedett sérülése miatt Michael Ballack nem vehet részt a június 11-én kezdődő dél-afrikai világbajnokságon.

OLDALTÖRÉS: Sajtóvisszhangok

Sajtóvisszhangok

Sajtóvisszhangok

Sajtóvisszhangok

Spanyolországban az As így ír:  "Németország elveszítette kapitányát. Michael Ballackot az egyik világbajnoki rivális, Ghána válogatottjának futballistája tette harcképtelenné."

A svájci Basler Zeitung szerint "A feljavított utánpótlás-nevelés rengeteg tehetséget adott a német futballnak. A világklasszis labdarúgók azonban manapság teljesítőképességük határán mozognak, így Ballack sérülése után felvetődik a kérdés: vajon a szombati Bajnokok Ligája-döntőben szereplő Bayern München-játékosok, Philipp Lahm és Bastian Schweinsteiger megérkeznek-e épségben az edzőtáborba?"

A Blick tragédiának minősíti a történteket: "Nem számít, hogy szándékos volt-e, vagy sem, a 33 éves Ballack számára ez a sérülés felér egy tragédiával. Csodálatos pályafutásának megkoronázása lehetne egy nemzetközi tornán kiharcolt aranyérem, ami eddig sem klubcsapattal, sem a válogatottal nem sikerült neki. Lehetséges, hogy Kevin-Prince Boateng, a ghánai gettókölyök szombaton elvette Ballack utolsó esélyét?"

A francia Le Monde szerint Ballack elvesztése "Súlyos csapás a német válogatott számára."

A Le Figaro kiemelte: "Boateng merénylete óriási érvágás Németország számára. Az első számú kapus, René Adler sérülés miatt nem lehet ott a világbajnokságon, s most Joachim Löw szövetségi kapitány újabb kulcsjátékosát kénytelen nélkülözni. Ballack nélkül a német csapat csak a Bundesligában szereplő futballistákból áll össze."

Ausztriában az Österreich már Schweinsteigert említi: "Sokk! Ballack nem lehet ott a világbajnokságon, így Schweinsteiger lehet a kapitány."

Der Standard: "Löwöt sokkolta Ballack sérülése. Németország 25 nappal a világbajnokság kezdete előtt elveszítette kapitányát."

OLDALTÖRÉS: Boateng azt állítja: nem akart rosszat

Boateng nem akart rosszat

Boateng nem akart rosszat

Boateng nem akart rosszat

Kevin-Prince Boateng, akinek szombati durva belépője nyomán Michael Ballack nem vehet részt a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon, azt állítja, az elhibázott szerelésnél nem akart szándékosan rosszat a német válogatott csapatkapitányának.

 "Nem tehetek mást, mint hogy bocsánatot kérek. Elkéstem a belépőnél, és telibe találtam Ballackot, nagyon buta megmozdulás volt. Kétszer elnézést kértem tőle a pályán, a mostanival együtt ez már három. Sajnálom, ami történt, nem vezérelt semmilyen rossz szándék" - fogalmazott egy német internetes oldalon a Portsmouth futballistája a Chelsea elleni angol kupadöntőn történt szabálytalanság körülményeiről.

Németországban megoszlottak a vélemények azzal kapcsolatban, hogy a 23 éves ghánai játékos szándékosan okozott-e sérülést a német nemzeti együttes alapemberének, de a többség az igenre hajlott, különös tekintettel arra, hogy ghánaiak a németek csoportellenfelei a június 11-én kezdődő világbajnokságon. Az eset további érdekessége, hogy Kevin-Prince Boateng féltestvére, Jérome Boatengen, a vb-re készülő német válogatott tagja.

A 33 esztendős Ballack izomszalag-szakadást szenvedett, s jobb bokája is megsérült a londoniak 1-0-s győzelmével véget ért mérkőzésen, így legjobb esetben is csak nyolc hét múlva kezdheti meg az edzéseket.

A 98-szoros válogatott pótlása nagyon nehéz feladat elé állítja Joachim Löw szövetségi kapitányt, aki a sérülés ellenére sem akar teljesen lemondani egyik legjobbja segítségéről. Ami biztos: Ballack most néhány napot együtt tölt csapattársaival a szicíliai edzőtáborban, ahova begipszelt lábbal, mankóval hétfőn már meg is érkezett. Ugyanakkor arról, hogy esetleg a vb-re is kiutazik-e, egyelőre még nem közölt semmit a német szövetség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!