Kezdődnek a negyeddöntők

2022.12.09. 10:56

Van Gaal 2014 után ismét megállítaná Lionel Messit

Pénteken megkezdődnek a katari labdarúgó-világbajnokság negyeddöntői, este pedig a torna ezen szakaszának egyik rangadóját rendezik meg, magyar idő szerint este nyolc órától Hollandia Argentínával találkozik.

FMH, NSO

Louis Van Gaal és csapata ismét meg akarja majd állítani az argentin zsenit

Ez a két csapat 2014-ben is összefutott egymással, akkor az elődöntőben mérkőztek meg. Azon a találkozón Messit ugyan sikerült hatástalanítaniuk a hollandoknak, de a fináléba végül Argentína jutott be tizenegyesekkel. Hollandia szövetségi kapitányát ahogy most is, Louis van Gaalnak hívták, a feladat pedig mos tis adott, hiszen Argentína legnagyobb erősségét továbbra is Lionel Messinek hívják. 

– Természetesen most is Messire készülünk leginkább, minden csapatban a kreatív játékosok okozhatják a legtöbb galibát . Nyolc évvel ezelőtt Brazíliában tökéletesen hatástalanítottuk, alig ért labdába. Egyértelműen miénk volt a jobb csapat, a tizenegyespárbajban mégis elbuktunk. Sok taktikai elemre már nem emlékszem az összecsapásból, de arra igen, hogy a hosszabbításban pályára küldtem Klaas-Jan Huntelaart, hogy megnyerjük a mérkőzést. Visszagondolva, elég bugyuta döntés volt, az utolsó cserelehetőségemet inkább a tizenegyeseket kiválóan védő Tim Krul beállítására kellett volna felhasználnom – mondta a fifa.com-nak adott interjújában a 71 éves szakember. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!