VB 2022

2022.11.26. 17:02

Neymar és Danilo sem játszhat már a csoportkörben

Neymar és Danilo sem léphet pályára a brazil labdarúgó-válogatott soron következő két csoportmérkőzésén a katari világbajnokságon – közölte a hírt az O Globóval a csapat orvosa, Rodrigo Lasmar.

Nemzeti Sport

Forrás: AFP

Neymarnak a Szerbia ellen 2–0-ra megnyert mérkőzésen fordult alá a jobb bokája – az oldalszalag sérülése mellett ödéma is keletkezett a lábában. Danilónak a bal bokája sérült meg.

A két játékos a hétfői, Svájc, valamint a jövő pénteki, Kamerun elleni mérkőzésen sem léphet pályára. Vissza leghamarabb a nyolcaddöntőben térhetnek – amennyiben válogatottjuk továbbjut a G-csoportból - írja a nemzetisport.hu.

Általános vélemény a brazil sajtóban, hogy a szerbek ellen a támadósor mögött, Casemiro mellett játszó Lucas Paquetá léphet egy sorral följebb, Neymar helyére (de valamivel védekezőbb szerepbe), őt pedig a szerbek ellen csereként beálló Fred helyettesítheti szűrő pozícióban. Ha viszont egy Neymarhoz hasonlóan támadó típust szeretne a posztra beküldeni Tite, akkor a szerbek ellen őt váltó Antony is szóba jöhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!