Fehérvár AV19

2015.12.15. 20:34

Egy pont Salzburgból - A bajnok otthonában a hajráig vezetett a Fehérvár AV19

Salzburg – Az Erste Bank Eishockey Liga 31. fordulójában ismét a bajnoki címvédővel csapott össze a Fehérvár AV19 jégkorong csapata.

Ferencz Balázs

Hiába az 520 kilométeres buszos túra, a Fehérvár AV19 jégkorongozói önbizalommal vértezve, jó hangulatban utazhattak Mozart városába. Szombaton a bajnoki cím aktuális védőjét 4-3-ra verték a fehérváriak hazai jégen, így bizakodva kelhettek útra a mini-párharc visszavágójára, hiszen a soros játéknapon is a Red Bull Salzburg volt az ellenfél. Csak éppen a Salzburg Eisarenában. Az EBEL tabellájának második helyén tanyázó osztrákok bőszen fogadkoztak: visszavágnak a fricskázó magyaroknak, s szándékuknak a jégen is gyorsan hangot adtak. A 4. perc elején az a Rauchenwald vette be a meccs napján az év legjobb jégkorongozójának választott Rajna Miklós kapuját, aki már Fehérváron is mattolta a kiváló portást. A Volán nem rettent meg, az egyre inkább félelmetes formát öltő első sor szélsője, Sárpátki Tamás egyenlített, ráadásul emberhátrányból. Rob Pallin vezetőedző hosszú idő után ismét négy teljes sort nevezhetett a meccsre, első ízben húzhatott korcsolyát Volán-mezben a francia válogatott Antonin Manavian, s a védő ennél jobb belépőre nem is számíthatott, távolról megeresztett korongja utat talált a Weinhandl ketrecébe a 7. percben, 1-2. Küzdelmes játék után aztán a mérkőzés derekán egy gólváltással pörögtek fel a csapatok. Kóger és Nagy passzai után Szirányi növelte a fehérvári előnyt (1-3), majd alig telt 35 másodperc, és Fahey egy kötényt kiosztva zárkóztatta fel a salzburgiakat. A harmadik játékrészben nem bírta a nyomást a Volán, az 54. percben Hughes egalizált. A hosszabbításban hamar emberhátrányba került a Fehérvár, és Sterling eldöntötte a mérkőzést (4-3), de a Volán ponttal tért haza.

RB Salzburg–Fehérvár AV19 4-3 hosszabbítás után (1-2, 1-1, 1-0, 1-0)

Salzburg Eisarena, 2041 néző, v.: Gruber, Warschaw

Red Bull Salzburg: Weinhandl – Heinrich (1), Pallestrang, Sterling 1(ee) (1), Dunvan, Hughes 1 – Kutlak, Trattnig, Welser, Walter, Latusa – Connelly, Fahey 1, Ledin (1), Komarek, Aquino – Hochkofler, Rauchenwald 1, Kristler. Vezetőedző: Daniel Ratushny.

Fehérvár AV19: Rajna – Brocklehurst, Martinelli, Kóger (2), Nagy G. (1), Sárpátki 1(eh) (1) – Wehrs, Szirányi 1 (1), Connolly, Francis, Bodo – Orbán, Varga, Benk, Sikorcin, Vincze – B. Orban, Manavian 1, Kovács Cs., Sarauer, Bartalis. Vezetőedző: Rob Pallin.

Kiállítások: 10 illetve 14 perc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!