Fehérvár AV19

2015.01.26. 15:40

Fehérvár AV19: már csak a Bozenre kell figyelniük

Egy hely kiadó az EBEL felsőházában, ezért a pozícióért a Fehérvár AV19 és a HC Bozen Südtirol jégkorongcsapata fut versenyt.

Bobory Balázs

Nagy lépéselőnyben van a fehérvári hokicsapat olaszországi ellenfelével szemben, és nem csak azért, mert két fordulóval az alapszakasz zárása előtt három pont az előnye.

A két együttes egymás elleni mérlege a Volán felé billen, vagyis ha pontszámban be is érné a Bozen az Ördögöket, az összevetésből rosszul jönne ki.

Ráadásul ha a két együttes sorsolására pillantunk, akkor azt is megállapíthatjuk, hogy a Volánnak van papíron könnyebb dolga, hiszen az Innsbruck pénteken idegenben is verhető, vasárnap pedig a Znojmo Fehérvárra látogat. A Bozen kétszer játszik vendégként, és egyik kirándulása sem lesz leányálom. Pénteken a Klagenfurt látja vendégül a dél-tiroliakat, vasárnap pedig a tabella második helyezettje, a Linz vár a címvédőre. Nagy bravúr lenne ebből a két mérkőzésből négy pontot szerezni.

Természetesen a Volán nem engedheti kiénekelni a sajtot a szájából, jó lenne már pénteken örülni...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!