Fehérvár AV19

2014.12.26. 20:30

Engstrand öngólja döntött

Székesfehérvár - Zsinórban harmadik mérkőzését veszítette el a Fehérvár AV19 jégkorong- csapata az EBEL-ben. Pénteken a Linz győzött a Raktár utcában.

Bobory Balázs

Szegény Christian Engstrand eldöntötte a pénteki mérkőzést...

A fehérvári kapus 51 perc 42 másodpercig hibátlanul védett, bravúrt bravúrra halmozott, aztán 1-1-es állásnál egy előrevágott korongot a jobb oldali bedobókörben megszelídített, majd saját kapuja felé fordult, és hanyagul a hálóba helyezett.

A linzi játékosok hirtelen azt sem tudták, hogyan örüljenek az ajándékba kapott találatnak, aztán mosolyogva nyugtázták, hogy a kiélezett összecsapás hajrája előtt vezetéshez jutottak, amelyet aztán meg is tartottak.

Brandon Marino nagyon igyekezett, de nem volt szerencséje
Fotó: Molnár Artúr


Pedig nagyon kellett volna most a siker a Volánnak, hiszen két idegenbeli vereség után léphetett jégre hazai pályán, és meg kellett volna szakítani a rossz sorozatot.

A drukkerek úgy érezhették magukat a csarnokban, mint aranyvasárnapon, karácsony előtt valamelyik plazában, egészen egyszerűen dugig telt a létesítmény.

Amely aztán szinte fel is robbant, amikor a 2. percben egy buli után Benk András kipókhálózta a bal felső sarkot. Az első harmad inkább a fehérváriaké volt, de nem sikerült újabb gólt szerezni.

 

A második játékrészben már egyre többet jött előre a Linz. Kozek kapuvasa már jelezte, figyelni kell az osztrákok ellencsapásaira. Oberkoflert szólóban akasztották, csak a játékvezetők jóindulatán múlt, hogy elmaradt a büntetőlövés. A linzi gólhoz végül Michael Boivin hibája kellett, aki a saját harmadában adta el a korongot, Matthias Iberer büntetett. A fehérváriak játékát emberelőnyben érhette több kritika, nagyon hiányzott az eltiltott Frank Banham a speciális sorokból.

A befejező periódus első fele egyértelműen ki-ki küzdelmet hozott, azt lehetett érezni, aki betalál, az nyerni is fog. Aztán jött az 52. perc, és Engstrand öngólja, amelyről korábban már értekeztünk. Sokat látott drukkerek, szakemberek csóválták a fejüket, ilyet csak évtizedenként lehet látni jégpályán. A Volán hajója a fatális hiba után elúszott, Lebler üres kapus gólja csak az utolsó tőrdöfés volt a hazaiak szívében.

- Jól kezdtük a mérkőzést, aztán persze feljött a Linz, hiszen kiváló csapat. Kiegyenlített mérkőzés volt, sajnos egy hiba döntött - értékelt Rob Pallin, a Volán mestere.

A Fehérvárra egy nap pihenő, aztán egy brutálisan nehéz mérkőzés vár. Vasárnap a Vienna Capitals vendége lesz a kék-fehér társaság, ott kellene megszakítani az immár három mérkőzésesre duzzadt vereségszériát.

Fehérvár AV19- Black Wings Linz 1-3 (1-0, 0-1, 0-2)

Székesfehérvár, 3497 néző. Vezette: Babic, Trilar, Nagy Németh.

Fehérvár: Engstrand - Ejdepalm, Boivin, LoVecchio, Sarauer, Magosi - Wehrs, Szirányi, KOVÁCS CS., Bartalis, MARINO - ORBÁN, Tokaji, BENK 1, Sikorcin (1), Kóger (1) - Reiter, Hetényi P., Németh, Erdély, Nemes. Vezetőedző: Rob Pallin.

Linz: OUZAS - Murphy, R. LUKAS, Lebler 1, Moran (1), Ulmer Dorion, PICHE (1), KOZEK, Hisey, Hofer - Mitterdorfer, MacDonald, Oberkofler (1), Oulette, IBERER 2 - Mayrhauser, Fechtig, Spannring, P. Lukas, Gaffal. Vezetőedző: Thomas Dechel.

Kiállítások: 4, illetve 10 perc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!