Ercsi

2015.06.29. 16:14

Minden gyerek számára lesz hely a két óvodában

Ercsi - Elkezdik építeni az új óvodai szárnyat, amivel kiváltanak két máshol működő csoportot és eggyel bővülnek.

Tribolt Lajos

Pályázat útján jutott pénz arra, hogy bővítsék a város óvodai kapacitását. Erre már csak azért is szükség van, hiszen szeptembertől ellátást kell biztosítani a háromévesek részére is.

A Hétszínvirág óvoda bővítéseként megépülő új szárny részben kétszintes lesz. Készül három csoportszoba, de az emeleten az óvónők külön szobát kapnak, lesz tornaszoba és egyéni foglalkozó helyiség is. A kivitelező cég vezetője, Elcsics Gergely elmondta, hogy a 450 négyzetméteres épületet 16 emberrel készítik és 15-18 fő dolgozik majd be az alvállalkozóktól. Az épület úgy készül, hogy az üzemeltetése olcsó legyen, ezért megfelelő szigetelést kap az épület, árnyékolók kerülnek fel és a nyílászárók az energiatakarékosságot szolgálják majd. Készül az épület elé kilenc új parkoló is. A közel 90 millió forintos munkálatokkal öt hónap alatt kell végezniük.

Győri Máté polgármester, Bosnyák Istvánné és Ábrahám Gabriella óvodavezetők a területen
Fotó: Molnár Artúr

A két óvoda vezetője, Ábrahám Gabriella (Hétszínvirág Óvoda) és Bosnyák Istvánné (Napfény Óvoda) elmondták, hogy a két intézmény között nincs rivalizálás. Annak örülnek, hogy a fejlesztéssel minden gyereket fel tudnak venni a városban.

A beruházás után az eddig az iskola épületében működő két csoport átkerül a Hétszínvirágba, ahol egy újabb csoport elhelyezésére is lesz lehetőség. A óvoda így 159 férőhellyel működhet majd. A Napfény óvoda két telephelyen 172 lurkót fogadhat. Az átszervezések következtében mindkét óvoda hét csoporttal működik majd.

Az óvodavezetők arra számítanak, hogy a külső építési munkákkal a kivitelező szeptemberre végez, utána a belső munkák már nem zavarják a gyerekek mozgását. A nyár folyamán egyébként a másik óvoda, a Napfény adja az ügyeletet, ahol végig fogadnak gyerekeket.

Az iskola épületében felszabaduló terület visszakerül az intézményhez, ahol kell a hely, mivel egyre több a diák. Győri Máté polgármester tájékoztatása szerint az óvodai csoportok helyére kerül majd a logopédiai és a gyógypedagógiai részleg.

Az óvoda bővítése új álláshelyeket is teremt, három plusz két fő kerül a Hétszínvirág óvodába, mégpedig pályázat útján.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!