Ercsi

2012.02.28. 15:52

Hölgyek a teaházban

Ercsi -Teadélutánt szervezett hétvégén az Egészséges Életmód Egyesület. Tornáznak, az egészséges étkezést propagálják és ingyenes lakossági egészségügyi szűréseket szerveznek.

Tribolt Lajos

A 14 évvel ezelőtti hat fős gerinctornát végző társaság mára 100 fős egyesületté nőtte ki magát. Az Ercsi Egészséges Életmód Egyesület tevékenységi köre meglehetősen széles. Ma is tartanak tornát, jógát hetente. De ezen kívül negyedévente nagyszabású ingyenes egészségi vizsgálatokat is szerveznek - most már az egészségügyi központtal közösen. Ilyenkor a vércukor   és koleszterin szintet, a vérnyomást, súlyt ingyenesen mérik minden jelentkezőnek, de újabban már bőrrákszűrést is szerveznek.

Az egyesület foglalkozik az egészséges táplálkozás kérdéseivel. Próbálják a tagokat, érdeklődőket ráébreszteni, hogy a kertben is találhatók gyógynövények. Érdemes azokat megismerni, s használni az étkezésben. Az a véleményük, hogy az egészséges életmódhoz hozzátartozik a tea fogyasztása is. Érdemes tudni, milyen gyógyteák vannak, melyik, mire használható a mindennapok során. Horváth Zoltánné  elnök elmondta, hogy minden hónapban teadélutánt rendeznek. Ilyenkor előadásokat hallgatnak meg, kis kulturális műsor is van,  s a fő program a teák kóstolása. Nem csak a teákat, hanem a különböző országok teakultúráját is igyekeznek megismerni.

A teadélutánokra a tagok elhozzák az otthoni teáskészleteket, amik már önmagukban is szemetgyönyörködtetőek.  S hozzá a terítés! Mindenképpen látványos a dolog.

Ám talán nem érik majd be ennyivel. Az elnök azt mondja, néhány év után ebből a teakultuszból szeretnének fesztivált csinálni.

A taglétszám is mutatja, hogy az egyesület egyre népszerűbb a városban, így az önkormányzat mellett támogatóik is egyre többen akadnak. A lakók pedig ötletekkel keresik őket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!