Ercsi

2011.11.29. 09:35

Önkéntes kerestetik a misszióba

Ráckeresztúr - A református drogmisszió önkéntesek jelentkezését várja. A szervezet egyik bázisa a településen lévő drogterápiás otthon.

Klecska Ernő

A református drogmisszió önkéntesek jelentkezését várja elsősorban Budapesten a következő szolgálati területekre: orvosok, jogászok, ügyvédek, pedagógusok, lelkészek, gitár- és szintetizátor-tanárok, sportedzők, pályaorientációs szakemberek, pszichológusok, lelkigondozók, weblapkarbantartók, könyvelők, adományszervezők, szociális ügyintézésben-, kísérésben segítők, kórházlátogatók, programok szervezésére, tartására, bibliaórák, csoportok vezetésére, kapcsolattartásra, levelezésre, recepciós munkára, autóval ételhordás, egyéb szállítás, takarítás, festés, karbantartás, főzés munkákra. Az önkéntesek szolgálati területtől függően rendszeresen, vagy eseti jelleggel segítenek a drogmisszió szolgálatában, jelentkezni Victorné Erdős Eszter intézményvezetőnél lehet.
   Az otthon 1986-ban indult a lelkes, fiatal lelkésznő kezdeményezésére egy parasztházban. A keresztyén hit és elkötelezettség a terápiás program alapja. Európában és Amerikában szerzett személyes tapasztalatok beépítésével egy keresztyén hátterű, önsegítő elemeket használó Terápiás Közösség működik a házban. 20 év alatt kétszer kellett nagyobb épületbe költöznie a programnak. Ma egy új és korszerű, 1 hektáros területen lévő 35 fős épületben működik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!