Enying

2013.09.19. 13:09

Utazhatnak az enyingiek

A fehérváritól a sárbogárdi járási földhivatalhoz kerül hétfőtől Enying. Az elérhetősége bonyolult.

Tribolt Lajos

A közelmúltban közöltük az információt arról, hogy egyes települések hétfőtől más földhivatalokhoz tartoznak. Egy enyingi olvasónk azzal a panasszal fordult hozzánk, hogy ez őket hátrányosan érinti. Eddig a székesfehérvári földhivatalhoz tartoztak, most átkerülnek a sárbogárdihoz. Elmondta, hogy néhány perces ügyintézésre egy egész napjuk rámegy majd, hiszen autó hiányában csak Székesfehérváron át tudnak Sárbogárdra utazni. Ez költségben sem mindegy senkinek, a ráfordított időről nem is beszélve.

Holczheim Gábor, a megyei kormányhivatal megyei földhivatalának vezetője érdeklődésünkre elmondta, hogy kormányzati döntés, hogy egy járás települései azonos földhivatalhoz tartozzanak. Az enyingi járás többi települése eddig is Sárbogárdhoz tartozott, ezért döntött így a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium. Változást hoz majd a kormányablakok széleskörű kiépítése. Ennek során jövőre Enying is kap egy kormányablakot, ahol tulajdoni lap- és térképmásolat kérhető, a szerződések leadhatóak. Egyébként a beosztás nincs kőbe vésve, egy év elteltével áttekintik a működést és ahol szükséges, ott változtathatnak.

Egyébként nem csak Enying esetében változott a fehérvári járási földhivatal illetékességi területe. A bicskei járástól átkerül hétfőtől  Gánt és Vál, a dunaújvárositól Ercsi és Ráckeresztúr, a móritól Bakonykúti és Magyaralmás, a sárbogárditól Káloz, Sárosd és Szabadegyháza.

Szeptember 22-ig  még szünetel a TAKARNET szolgáltatás a móri, sárbogárdi, székesfehérvári, bicskei és dunaújvárosi járási földhivatalban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!