Vért adhattak s közben szűréseken vehettek részt a sukoróiak

2019.03.09. 15:56

Nem csak egy nap az egészségért

Az általános iskola, s annak szinte minden kis terme várta szombaton azokat, akik fontosnak tartották az egészségüket. A szűrések, mérések, előadások mellett véradási lehetőséggel is várták a tizedik alkalommal megrendezett eseményre a szervezők a látogatókat.

S. Töttő Rita

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Tizedik alkalommal tartott egészségnapot Sukoró önkormányzata, amely 2009-ben kezdte egy pályázat keretén belül a programsorozatot.

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Székely Réka szervező, a sukorói önkormányzat kulturális referense az eseményen kiemelte: az egészségnap egyik legfontosabb eleme a véradás lehetősége, ugyanis egy ilyen alkalom során helyben tudnak vért adni azok, akik ezt fontosnak tartják.

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

S mint kiderült, meglehetősen sokan vannak ilyenek: az elmúlt évek tapasztalata ugyanis az, hogy egy alkalom során legalább 30- 50 fő ad vért, ami egy 1600 lelkes kis település tekintetében jó aránynak számít – fogalmazott a kulturális referens.

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Ezen kívül az idősebb korosztály számára szerettek volna most is kedvezni azzal, hogy helyben történhetett meg a bőrgyógyászati, látás- és hallásvizsgálat és vércukorszint mérés – vagyis így nem kellett külön bejelentkezniük minden orvosi vizsgálatra. Emellett minden évben szerveznek e napra egyéb különleges lehetőségeket is az érdeklődőknek.

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Idén gerinctornát, ízületi mérést, talpmérést, járásanalízist, tüdőszűrést, tüdőkapacitás mérést, valamint gerincgörbület vizsgálatot és érállapot mérést is igénybe vehettek a résztvevők – akik közt voltak fiatalok s idősek egyaránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában